Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós-lekváros puffancs

tgaboca receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3046-tgaboca
Diós-lekváros puffancs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 20 dkg finomliszt (átszitálva)
  • csipet só
  • 1 dl tej
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 cl rum vagy konyak
  • 1 db tojás
  • 1,5 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 8 dkg darált dió
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál lekvár

Szóráshoz

  • vaníliás porcukor

Kisütéshez

  • étolaj
tgaboca tgaboca receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához való anyagokból középkeménységű tésztát gyúrunk, egészen addig, míg az edény faláról a tészta le nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, deszkára borítjuk, kinyújtjuk és nagy pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). Minden második korong közepére halmot rakunk a dióval, cukorral, lekvárral elkevert masszából, az üres korongot rárakjuk és mutatóujjunkkal a széleket sűrűn légmentesre benyomkodjuk. Lisztezett konyharuhán 20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Ha az olaj nagyon felforrósodik, kevés hideg olajjal kell lehűteni. A 8 db kisült puffancsot egymás mellé papírszalvétára szedjük zsírtalanítás végett és azon forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.

Vélemények

luszi

luszi
2013.11.19. | 11:16

Könnyű, levegős a tésztája és nagyon finom .
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató