Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós-lekváros puffancs

tgaboca receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3046-tgaboca
Diós-lekváros puffancs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 20 dkg finomliszt (átszitálva)
  • csipet só
  • 1 dl tej
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 cl rum vagy konyak
  • 1 db tojás
  • 1,5 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 8 dkg darált dió
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál lekvár

Szóráshoz

  • vaníliás porcukor

Kisütéshez

  • étolaj
tgaboca tgaboca receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához való anyagokból középkeménységű tésztát gyúrunk, egészen addig, míg az edény faláról a tészta le nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, deszkára borítjuk, kinyújtjuk és nagy pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). Minden második korong közepére halmot rakunk a dióval, cukorral, lekvárral elkevert masszából, az üres korongot rárakjuk és mutatóujjunkkal a széleket sűrűn légmentesre benyomkodjuk. Lisztezett konyharuhán 20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Ha az olaj nagyon felforrósodik, kevés hideg olajjal kell lehűteni. A 8 db kisült puffancsot egymás mellé papírszalvétára szedjük zsírtalanítás végett és azon forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.

Vélemények

luszi

luszi
2013.11.19. | 11:16

Könnyű, levegős a tésztája és nagyon finom .
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!