Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalagos fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Szalagos fánk

50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg porcukor
8 dkg vaj
3 tojássárgája
3 cl rum
csipet só
20 dkg baracklekvár
1 dl olaj
némi olaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az elmorzsolt élesztőt és a porcukor felét. A liszthez hozzáadjuk a megkelesztett élesztős tejet, a tojássárgáját, vajat, a rumot, a csipet sót, majd közepes tésztát gyúrunk belőle.
Meleg helyen konyharuhával letakarva kelesztjük 30 percig.
Ha megkelt ujjnyi vastagságura nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk és 10 percet pihenni hagyjuk.
A kétszeresére kelt fánkokat óvatosan felemeljük és a közepükbe mélyedést csinálunk az ujjainkkal.
A fánkokat mélyedéssel lefelé, közepes hőmérsékletű olajban sütjük fedővel lefedve, fordítás után a fedőt vegyük le.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk!

Tárolás

A porcukrot csak fogyasztás előtt szórjuk a fánkra, mert különben ráolvad!
Szalagos fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!