Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Burgonyafánk

kertesztimi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3441-kertesztimi
Burgonyafánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • kevés tejföl
  • kevés tej az élesztő kelesztéséhez
kertesztimi kertesztimi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A burgonyát meghámozom, megfőzöm, összetöröm. Hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, vajat, csipet sót és az élesztőt. Annyi langyos tejfölt, hogy közepes állagú tésztát kapjunk. Fánkszaggatóval szaggatjuk, és kelesztjük kb. fél órát.
Utána bő olajban kisütöm.
Én hengert sodortam, és keresztbe hajtottam.
Jó étvágyat! :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!