Receptek



Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sós tészták
Hozzávalók
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- kevés tejföl
- kevés tej az élesztő kelesztéséhez
Elkészítés
Elkészítés
A burgonyát meghámozom, megfőzöm, összetöröm. Hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, vajat, csipet sót és az élesztőt. Annyi langyos tejfölt, hogy közepes állagú tésztát kapjunk. Fánkszaggatóval szaggatjuk, és kelesztjük kb. fél órát.
Utána bő olajban kisütöm.
Én hengert sodortam, és keresztbe hajtottam.
Jó étvágyat! :)
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!