Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Anya fánkja:)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Anya fánkja:)

500 g liszt
8 tojássárgája
100 g vaj
3 dl tej
3 g élesztő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kenyérsütőgépben összekeverem és megkelesztem a tésztát, majd kivéve gyúrható masszává gyúrom, ha nagyon folyós teszek még hozzá lisztet.
Egy lábasban felforrósítom az olajat. A tésztát kinyújtom és pogácsaszaggatóval kivágom a fánkokat, amik már mehet is a forró olajba. Mindkét felét szép barnára sütöm.

Tálalás

Megszórom porcukorral.

Tárolás

Frissen érdemes elfogyasztani, mert másnap már nem olyan finom, bár nálunk azért így is elfogyott:)
Anya fánkja:)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!