Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Anya fánkja:)

Mazsola16 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5696-mazsola16
Anya fánkja:)
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 8 tojássárgája
  • 100 g vaj
  • 3 dl tej
  • 3 g élesztő
Mazsola16 Mazsola16 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Kenyérsütőgépben összekeverem és megkelesztem a tésztát, majd kivéve gyúrható masszává gyúrom, ha nagyon folyós teszek még hozzá lisztet.
Egy lábasban felforrósítom az olajat. A tésztát kinyújtom és pogácsaszaggatóval kivágom a fánkokat, amik már mehet is a forró olajba. Mindkét felét szép barnára sütöm.

Tálalás

Megszórom porcukorral.

Tárolás

Frissen érdemes elfogyasztani, mert másnap már nem olyan finom, bár nálunk azért így is elfogyott:)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!