Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi finomságok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 csomag gyorsélesztő
5 dkg cukor
rum
2 dl langyos tej
2 tojássárgája
5 dkg olvasztott margarin

Ezenkívül:

Olaj (a sütéshez)
porcukor (a szóráshoz)
baracklekvár (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit robotgép dagasztójával alaposan kidolgozom, amíg szépen összeáll a tészta. Ne legyen lágy, inkább egy kicsit keményebb állagú. Meleg helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán 5-6 dkg-os darabokat vágunk, és 20 cm-es rudakat sodrunk belőle, amennyit a feléből szánunk. A másik tészta felét nyújtjuk 1 és fél cm vastagra, és szintén 20 cm -es rudakat vágunk éles késsel. Az előző sodort rudakból fonatos fánkokat készítünk, és mind a kétféle tésztát 1 órán át hagyjuk kelni. Forrósítunk bő olajat, és a megkelt tésztacsíkokat, és fonatokat szép pirosra sütjük ki, de először ne legyen túl forró az olaj, és az első oldalát fedő alatt süssük ki. Még melegen szórjuk meg bőven porcukorral kevert vaníliás cukorral, és tálaljuk.

Tálalás

Nagyon kiadós, és sok van belőle.

Tárolás

Frissen a legjobb.

Alternatív elkészítés

A rudakat fahéjas porcukorban is megforgathatjuk, úgy is ízletes.
Farsangi finomságok Farsangi finomságok Farsangi finomságok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!