Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelesztett almafánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelesztett almafánk

50 dkg liszt
50 dkg alma (reszelt)
1 ek. porcukor
5 dl tej
5 dkg margarin
2 db tojás
1 kávéskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd felfuttatjuk.
Mély tálba szórjuk a lisztet hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát.
Lisztezett deszkán kisodorjuk 1/2 cm vastagságúra a tésztát, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajba kisütjük.
Kelesztett almafánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!