Kelesztett almafánk
Hozzávalók
Kelesztett almafánk
Elkészítés
Elkészítés
Mély tálba szórjuk a lisztet hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát.
Lisztezett deszkán kisodorjuk 1/2 cm vastagságúra a tésztát, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajba kisütjük.
Kelesztett almafánk
Hozzávalók
Kelesztett almafánk
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Mély tálba szórjuk a lisztet hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát.
Lisztezett deszkán kisodorjuk 1/2 cm vastagságúra a tésztát, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajba kisütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?