Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Farsangi fánk

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Farsangi fánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

Sütéshez

  • Napraforgóolaj

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.

A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, majd megfordítjuk azokat.

Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Legjobb, ha frissen tálaljuk.

Vélemények

Dia

Dia
2018.10.08. | 16:13

Èletem első fànkja , de ilyen finomat mèg nem ettem.Ezt a receptet mentem! Köszönöm, hogy sikerem lehetett a csalàd előtt.
IvecC25

IvecC25
2014.02.28. | 08:34

Én cukrász recept alapján készítettem el, isteni volt. Csináltam csokisat is :)
Ibi53

Ibi53
2014.02.28. | 07:55

Nagyon finom és mutatós. Még melegen elfogyott.
Nikol

Nikol
2014.02.26. | 19:08

Finom lett, még lekvár nélkül is.
EnikoKatalin

EnikoKatalin
2012.01.22. | 19:10

Szilva izzel talaltam. A receptet a megadott hozzavalokkal keszitettem el. Finom lett!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!