Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Farsangi fánk-tallér

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Farsangi fánk-tallér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Ezenkívül

  • Napraforgóolaj
  • Porcukor
  • Lekvár ízlés szerint

Elkészítés

Előkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.

A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Porcukorral meghintve, ízlés szerint meggylekvár kíséretében tálaljuk.

Tálalás

Kb. 16 darab

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.02.07. | 16:42

A recept jó, csak nekem egy kicsit vastagabbra sikerültek a tallérok.. A masszából, pár szivecskét is vágtam a végén, nagyon guszták lettek.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató