Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Farsangi fánk-tallér

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Farsangi fánk-tallér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 16 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • Napraforgóolaj
  • Porcukor
  • Lekvár ízlés szerint

Elkészítés

Előkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.

A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Porcukorral meghintve, ízlés szerint meggylekvár kíséretében tálaljuk.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.02.07. | 16:42

A recept jó, csak nekem egy kicsit vastagabbra sikerültek a tallérok.. A masszából, pár szivecskét is vágtam a végén, nagyon guszták lettek.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!