Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kürtős kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kürtős kalács

50 dkg liszt
1 dl tej
3 dkg élesztő
1 csipet só
2 egész tojás
10 dkg olvasztott Rama
2 ek cukor

Ízesítésnek a kalács külsejére:

Ki milyen ízű kalácsot szeretne attól függően
cukor
fahéj
dió stb.

Forma megkenéséhez:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A formákat elkészíteni. Én wc-papír gurigát, papírtörlőt vagy sörös dobozt vontam be alufóliával, majd ezeket beolajozva tekertem fel rájuk a tésztát.

Elkészítés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd hagyjuk megkelni. Figyelni kell rá, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással, mivel akkor a tészta nem fog megkelni.
A tésztát kisodorjuk, majd 2 cm széles csíkokra felvágjuk a kinyújtott tésztát. Majd a felvágott csíkokat beolajozott formára feltekerjük, majd a feltekert tésztát vizes ecsettel bekenjük. A feltekert vízzel megkent tésztát dióba, fahéjba, kókuszba vagy cukorba hempergetjük, majd tepsibe fektetve megsütjük.

Tálalás

Sörös dobozra feltekert tésztából kb. 8 darab, míg wc papír gurigára vagy papírtörlőre feltekerve kb. 14-16 darab jön ki.

Tárolás

Pár napig letakarva eláll.

Alternatív elkészítés

Alufóliát be kell kenni olajjal, hogy könnyen lejöjjön a kalács sütés után a formáról.
A kalácsnak arra a részére, mely a tepsibe alulra kerül, ne tegyünk cukrot, mert letapad.
A formák többször használatosak.
Kürtős kalács Kürtős kalács Kürtős kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!