Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas marcipános kalács

Csilike receptje https://www.sutnijo.hu/profil/641-csilike
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mk só
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 3 tojássárgája

Töltelék1

Töltelék2

  • 5 dkg vaj
  • sok fahéj
  • porcukor (egy kis vaniliaaromával is megbolondíthatjuk)
Csilike Csilike receptje

Elkészítés

Előkészítés

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sót a tojásokat majd a lisztet és 5 percig dagasztjuk a tésztát. Ha ez meg van, akkor 1 óráig magára hagyjuk letakarva, mondjuk én ott ültem mellette, de látszólag jól esett neki a jelenlétem, mert óriásira felducult. 2 felé szedjük, majd kinyújtjuk lisztezett deszkán.

A marcipánt is jó vékonyra nyújtogatjuk, lehetőleg 1-1,5 cm -re majd ráhelyezzük a tésztánkra, rászórjuk a cukros darált mandulát, feltekerjük és kinyújtjuk a másik adag tésztánkat is. Megolvasztjuk a vajat, teszünk bele jó sok fahéjat és ízlés szerint porcukrot, alaposan összekutyuljuk, majd megkenjük vele a tésztát (mindenhova jusson!) ezt is felgöngyölítjük és megpróbáljuk óvatosan összefonni (ilyen kettes szerű fonással, ráhajtom, ráhajtom, ééss ráhajtom). Előmelegített sütőbe toljuk, és 25-35 percig sütjük. Jaj majd elfelejtem a sütőbetolás előtt lekenjük a tetejét egy tojás sárgájával. Sok sikert!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!