sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas marcipános kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas marcipános kalács

60 dkg liszt
3 ek cukor
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 mk só
2 ek olvasztott vaj
3 tojássárgája

Töltelék1:

2 öklömnyi Dr. Oetker Marcipán
darált mandula kis porcukorral keverve

Töltelék2:

5 dkg vaj
sok fahéj
porcukor (egy kis vaniliaaromával is megbolondíthatjuk)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sót a tojásokat majd a lisztet és 5 percig dagasztjuk a tésztát. Ha ez meg van, akkor 1 óráig magára hagyjuk letakarva, mondjuk én ott ültem mellette, de látszólag jól esett neki a jelenlétem, mert óriásira felducult. 2 felé szedjük, majd kinyújtjuk lisztezett deszkán.

Elkészítés

A marcipánt is jó vékonyra nyújtogatjuk, lehetőleg 1-1,5 cm -re majd ráhelyezzük a tésztánkra, rászórjuk a cukros darált mandulát, feltekerjük és kinyújtjuk a másik adag tésztánkat is. Megolvasztjuk a vajat, teszünk bele jó sok fahéjat és ízlés szerint porcukrot, alaposan összekutyuljuk, majd megkenjük vele a tésztát (mindenhova jusson!) ezt is felgöngyölítjük és megpróbáljuk óvatosan összefonni (ilyen kettes szerű fonással, ráhajtom, ráhajtom, ééss ráhajtom). Előmelegített sütőbe toljuk, és 25-35 percig sütjük. Jaj majd elfelejtem a sütőbetolás előtt lekenjük a tetejét egy tojás sárgájával. Sok sikert!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!