Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mázas meggyes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 dl tej
60 g kristálycukor
2 dkg friss élesztő
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
1 kk só
450 g liszt

Töltelékhez:

1 üveg meggybefőtt
2 ek cukor
2 ek kukoricaliszt

Kenéshez:

1 tojás

Mázhoz:

2 ek porcukor
1 tk citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
1 dl langyos tejben elkeverünk egy evőkanálnyi cukrot (20 g) és belemorzsolunk 2 dkg friss élesztőt. 15 percig hagyjuk, hogy felfusson az élesztő, majd hozzáadjuk a maradék 40 g cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olvasztott vajat, a sót és a lisztet beleszitáljuk. Jól kidagasztjuk és jöhet a kelesztés.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy kivajazott 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Meleg helyen, letakarva 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Töltelék:
A meggybefőtt levét, a cukorral felforraljuk, kukoricaliszttel besűrítjük./Ha nincs otthon vaníliapudingot is használhatunk/ Belekeverjük a meggyszemeket és hűlni hagyjuk.
Egy evőkanál végét lisztbe mártva, nagyon óvatosan két kört szurkálunk a tésztába. A két kör alakú mélyedésbe belekanalazzuk a tölteléket.
Villával felvert tojással megkenjük a kalácsot. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. A sütés félidejében alufóliával letakarjuk. Rácson hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a mázat: 2 evőkanálnyi porcukrot simára keverünk 1 teáskanálnyi citromlével. A mázat a kalácsra csurgatjuk.
Mázas meggyes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!