Mázas meggyes
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
1 dl langyos tejben elkeverünk egy evőkanálnyi cukrot (20 g) és belemorzsolunk 2 dkg friss élesztőt. 15 percig hagyjuk, hogy felfusson az élesztő, majd hozzáadjuk a maradék 40 g cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olvasztott vajat, a sót és a lisztet beleszitáljuk. Jól kidagasztjuk és jöhet a kelesztés.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy kivajazott 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Meleg helyen, letakarva 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Töltelék:
A meggybefőtt levét, a cukorral felforraljuk, kukoricaliszttel besűrítjük./Ha nincs otthon vaníliapudingot is használhatunk/ Belekeverjük a meggyszemeket és hűlni hagyjuk.
Egy evőkanál végét lisztbe mártva, nagyon óvatosan két kört szurkálunk a tésztába. A két kör alakú mélyedésbe belekanalazzuk a tölteléket.
Villával felvert tojással megkenjük a kalácsot. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. A sütés félidejében alufóliával letakarjuk. Rácson hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a mázat: 2 evőkanálnyi porcukrot simára keverünk 1 teáskanálnyi citromlével. A mázat a kalácsra csurgatjuk.
Mázas meggyes
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1 dl langyos tejben elkeverünk egy evőkanálnyi cukrot (20 g) és belemorzsolunk 2 dkg friss élesztőt. 15 percig hagyjuk, hogy felfusson az élesztő, majd hozzáadjuk a maradék 40 g cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olvasztott vajat, a sót és a lisztet beleszitáljuk. Jól kidagasztjuk és jöhet a kelesztés.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy kivajazott 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Meleg helyen, letakarva 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Töltelék:
A meggybefőtt levét, a cukorral felforraljuk, kukoricaliszttel besűrítjük./Ha nincs otthon vaníliapudingot is használhatunk/ Belekeverjük a meggyszemeket és hűlni hagyjuk.
Egy evőkanál végét lisztbe mártva, nagyon óvatosan két kört szurkálunk a tésztába. A két kör alakú mélyedésbe belekanalazzuk a tölteléket.
Villával felvert tojással megkenjük a kalácsot. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. A sütés félidejében alufóliával letakarjuk. Rácson hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a mázat: 2 evőkanálnyi porcukrot simára keverünk 1 teáskanálnyi citromlével. A mázat a kalácsra csurgatjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?