Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós kalács

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Diós kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Az élesztő felfuttatásához

  • 5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • fél dl tej
  • 1 tk liszt

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • kb. 2 dl tej (langyos)

Töltelék

  • 40 dkg darált dió
  • izlés szerint cukor
  • 10 dkg mazsola ( elhagyható)
  • fél citrom reszelt héja
  • pici tej
tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt, a hozzávalókkal felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit, tálba tesszük, majd ha az élesztő felfutott hozzáadjuk. A kb. 2 dl tejet ne öntsd azonnal a tálba, hanem készítsd a kezed ügyébe, és lassanként adagold a tésztához, mert nem biztos, hogy mind a 2 dl-t felveszi a tészta. Ez liszttől függ, hiába sima liszt, ahány malom annyi féle. Tehát gyúrjuk a tésztát, annyi tejjel amennyit felvesz, egy jól gyúrható, képlékeny, de nem ragadós tésztát kell kapnunk. Ha begyúrtuk, meleg helyre tesszük és kelesztjük. Addig a tölteléket is elkészítjük, a hozzávalókat egy lábaskában, kevés tejjel, vizes homok állagúra főzzük,hűtjük.
Amikor a tésztánk, kétszeresére kelt, négy egyforma adagra vágjuk. Egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a beiglit. Hármat egymás mellé fektetünk, és összefonjuk, mint a kislányok haját. Nagy sütőpapíros tepsibe fektetjük a fonatot, és az egy beigli szerűt, vajjal vagy tojással megkenjük, előmelegített sütőben, lassú tűzön sütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A gyerekem Döglött macskának nevezi, szerinte olyan, mintha a mi, nagy vörös macskánk feküdne a tepsiben.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!