Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csoki tekercs gyümölcskenyér módra

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csoki tekercs gyümölcskenyér módra
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 25 szelethez

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és szóráshoz

Elkészítés

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.

Elkészítés:

Kelt tészta: A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Töltelék: A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.

A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 40 - 45 perc

A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tekercset porcukorral megszórjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól becsomagolva a gyümölcskenyeret kb. két hétig tárolhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!