Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve)

2,5 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás
50 dkg liszt
8 dkg cukor
1 kávéskanál só
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg aszalt szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az alapanyagokat a gyümölcsök kivételével a kenyérsütőgépbe tesszük: alulra kerül a tej, olvasztott vaj, tojás, majd jöhetnek a száraz alapanyagok. Orion sütőgépünk van, a 4-es Édes kenyér programon sütöttem. A program jelzi, hogy mikor kell beletenni az összedarabolt gyümölcsöket (kb fél óra múlva).

Alternatív elkészítés

A mazsolát tejbe áztattam kb 1 órával az elkészítés előtt.
Nem saját recept, a neten találtam ☺️
Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve) Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve)

Hozzászólások

S
Szanto Jutka
Dátum 2024. March. 02. 12:33
Már másodszorra sütöttem meg a kalácsot,nagyon finom. Én mazsolát és apróra vágott dióval csináltam.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!