Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pudingos-málnás kalács

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Az előkészítéshez

Pudingtöltelék

Gyümölcstöltelék

  • 100 g mélyhűtött málna

A kenéshez

  • 1 közepes méretű felvert tojás

Elkészítés

Előkészítés

A kelt tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük.

Pudingtöltelék

A töltelékhez a pudingport cukorral és tejjel simára keverjük és a tasakon lévő leírás alapján megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a vajat vagy margarint és többszöri keverés mellett lehűtjük.

A lehűtött pudingot a kelt tésztára kenjük, közben szabadon hagyunk egy kb. 2 cm-es peremet.

Gyümölcstöltelék és kenés

A málnát eloszlatjuk ezen a pudingos tésztán és a tésztát feltekerjük. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ollóval kb. 3 cm-ként bevagdossuk és a darabokat felváltva a közepétől kezdve balra majd jobbra behajtjuk (1. ábra). Felvert tojással megkenjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 30-32 perc

Tálalás

Kb. 14 adag

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató