Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pudingos-málnás kalács

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 14 szelethez

Tészta

Pudingtöltelék

Gyümölcstöltelék

  • 100 g mélyhűtött málna

A kenéshez

  • 1 közepes méretű felvert tojás

Elkészítés

Előkészítés

A kelt tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük.

Pudingtöltelék

A töltelékhez a pudingport cukorral és tejjel simára keverjük és a tasakon lévő leírás alapján megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a vajat vagy margarint és többszöri keverés mellett lehűtjük.

A lehűtött pudingot a kelt tésztára kenjük, közben szabadon hagyunk egy kb. 2 cm-es peremet.

Gyümölcstöltelék és kenés

A málnát eloszlatjuk ezen a pudingos tésztán és a tésztát feltekerjük. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ollóval kb. 3 cm-ként bevagdossuk és a darabokat felváltva a közepétől kezdve balra majd jobbra behajtjuk (1. ábra). Felvert tojással megkenjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 30-32 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!