Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakukkfüves-baconos-tökmagos Húsvéti kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakukkfüves-baconos-tökmagos Húsvéti kalács

3,75 dl tej
75 dkg liszt
6 dkg élesztő
2 ek. cukor
1 csokor kakukkfű, vagy 1 ek.
8 dkg margarin
2 db tojás
2 tk. só
20 dkg kockázott bacon
10 dkg tökmag
a deszkára liszt
1 db tojássárgája és
1 ek. tej keveréke a tetejére kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk. A lisztet mély tálba öntjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk cukorral, hozzáöntünk 1 dl langyos tejet. Kevés lisztet ráhúzunk a tetejére, majd kicsit megkeverjük a közepét. Letakarjuk, 15 percig kelesztjük. A vajat megolvasztjuk, a maradék tejjel a tojásokkal, sóval a kovászhoz adjuk.
Robotgéppel összeállítjuk a tésztát, 35-45 percig kelesztjük. A szalonnát pirosra pirítjuk, majd abban az edényben a tökmagot is kevergetve elkészítjük.
A megkelt tésztát kiborítjuk a deszkára, majd hozzáadjuk a bacont, a tökmagot és a kakukkfüvet belegyúrjuk a tésztába.
3 egyenlő részre osztjuk, és 60 cm hosszúra nyújtjuk mindhárom tésztát.
A tepsi egyik felébe helyezzük. A 3 véget összefogva fonatot készítünk. Én átlósan helyezem bele.
A tepsiben 15 percig kelesztjük, és csak ezek után kenjük meg a tojás-tej keverékével, így nem fog csúnyán megrepedni.
A fonatokat szoktam tökmaggal díszíteni.
200 fokon (hőlégkeveréssel) 20 percig, utána letakarva 15 percig sütjük.
Kakukkfüves-baconos-tökmagos Húsvéti kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!