Kakukkfüves-baconos-tökmagos Húsvéti kalács
Hozzávalók
Kakukkfüves-baconos-tökmagos Húsvéti kalács
Elkészítés
Elkészítés
Robotgéppel összeállítjuk a tésztát, 35-45 percig kelesztjük. A szalonnát pirosra pirítjuk, majd abban az edényben a tökmagot is kevergetve elkészítjük.
A megkelt tésztát kiborítjuk a deszkára, majd hozzáadjuk a bacont, a tökmagot és a kakukkfüvet belegyúrjuk a tésztába.
3 egyenlő részre osztjuk, és 60 cm hosszúra nyújtjuk mindhárom tésztát.
A tepsi egyik felébe helyezzük. A 3 véget összefogva fonatot készítünk. Én átlósan helyezem bele.
A tepsiben 15 percig kelesztjük, és csak ezek után kenjük meg a tojás-tej keverékével, így nem fog csúnyán megrepedni.
A fonatokat szoktam tökmaggal díszíteni.
200 fokon (hőlégkeveréssel) 20 percig, utána letakarva 15 percig sütjük.
Kakukkfüves-baconos-tökmagos Húsvéti kalács
Hozzávalók
Kakukkfüves-baconos-tökmagos Húsvéti kalács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Robotgéppel összeállítjuk a tésztát, 35-45 percig kelesztjük. A szalonnát pirosra pirítjuk, majd abban az edényben a tökmagot is kevergetve elkészítjük.
A megkelt tésztát kiborítjuk a deszkára, majd hozzáadjuk a bacont, a tökmagot és a kakukkfüvet belegyúrjuk a tésztába.
3 egyenlő részre osztjuk, és 60 cm hosszúra nyújtjuk mindhárom tésztát.
A tepsi egyik felébe helyezzük. A 3 véget összefogva fonatot készítünk. Én átlósan helyezem bele.
A tepsiben 15 percig kelesztjük, és csak ezek után kenjük meg a tojás-tej keverékével, így nem fog csúnyán megrepedni.
A fonatokat szoktam tökmaggal díszíteni.
200 fokon (hőlégkeveréssel) 20 percig, utána letakarva 15 percig sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?