Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládéfonat

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

  • 1 közepes méretű tojás

Díszítéshez

  • kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd előmelegítjük a sütőt.

Elkészítés

Töltelék:
A hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.

Kelt tészta:
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát hosszanti oldalától feltekerjük, majd hosszában elfelezzük. A két tésztaköteget egymás köré fonjuk, sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztakoszorút.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A csokoládéfonatot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.

Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tálalás

Kb. 10-12 szelet

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény fagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató