Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokis-diós kalács

Alexa receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20920-alexa
Csokis-diós kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 55 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 g élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 egész tojás
  • 1,2 dl hideg víz
  • 15 dkg vaj/margarin
  • Dr. Oetker Vanillincukor

Krém

Töltelék

  • 15 dkg dió
  • 15 dkg kandírozott narancshéj

Tetejére szirup

  • 17 dkg cukor
  • 1 dl víz
Alexa Alexa receptje

Elkészítés

Tészta

A tésztához egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt, a sót, a reszelt citromhéjat, majd hozzáadjuk a három tojást, a vizet. Kézzel vagy robotgéppel összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat. 5-6 percig keverjük, amíg a tészta szépen összeáll. Bucit formázunk belőle, és egy kiolajozott üvegtálban, lefedve, éjszakára (de legalább néhány órára) a hűtőbe tesszük, reggelre pont megkel.

Krém

A tölteléket is előkészítjük (így praktikus, de ezt készíthetjük frissen másnap is): vízgőz fölött felolvasztjuk együtt a feldarabolt csokoládét és vajat. Tálkában csomómentesen összekeverjük a porcukrot, a kakaóport és a sót. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és vajat, összekeverjük. Hűtőbe tesszük. (másnapra megdermed, úgyhogy vízgőz fölött, vagy mikróban kicsit fel kell melegíteni, hogy kenhető, de nem folyós masszává olvadjon vissza.)

Összeállítás

Másnap reggel a tésztát két részre osztjuk (érdemes mérlegen lemérni, hogy a két adag tészta valóban egyforma legyen). Az egyik bucit lisztezett gyúródeszkán 40x30 cm-es téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a csokis töltelék felével, megszórjuk a durvára vágott dióval, a kandírozott narancshéjjal. Hosszában, bejgli-szerűen feltekerjük. Most éles késsel hosszában félbevágjuk, majd hosszában "összefonjuk". Óvatosan áthelyezzük egy kivajazott gyümölcskenyér formába. Megismételjük a másik adag tésztával és töltelékkel. Huzatmentes helyen 1 óráig kelesztjük.

Sütés

190 C fokos sütőben 30 percig sütjük.

Szirup

Közben kis lábasban összeforraljuk a cukrot és a vizet, langyosra hűtjük, majd a forró kalácsot ezzel meglocsoljuk.

Vélemények

Szandi

Szandi
2018.03.09. | 16:37

nagyon tetszik :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!