Tekert kakaós kalács
Hozzávalók
Tekert kakaós kalács
A kalács lekenéséhez:
A kalács locsolásához:
Elkészítés
Elkészítés
Ha megkelt, 4 darabba vágjuk. 4 db cipót formálunk, 2 cipót kakaóporral ízesítünk úgy, hogy jól beledolgozunk 1-1 evőkanál kakaóport.
A fehér tésztát kisodorjuk 25×39 cm-es méretű tepsi nagyságra, lekvárral lekenjük vékonyan, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot. Feltekerjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másik 2 cipóval is így járunk el.
Még fél órát kelesztjük, majd tojássárgájával lekenjük, 1 mokkáskanál cukrot kevertem bele. Lassú tűznél sütjük.
A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, a 1/2 dl tejet felmelegítjük, a vaníliás cukrot belekeverjük, és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz a kalács szép foszlós.
Tekert kakaós kalács
Hozzávalók
Tekert kakaós kalács
A kalács lekenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha megkelt, 4 darabba vágjuk. 4 db cipót formálunk, 2 cipót kakaóporral ízesítünk úgy, hogy jól beledolgozunk 1-1 evőkanál kakaóport.
A fehér tésztát kisodorjuk 25×39 cm-es méretű tepsi nagyságra, lekvárral lekenjük vékonyan, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot. Feltekerjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másik 2 cipóval is így járunk el.
Még fél órát kelesztjük, majd tojássárgájával lekenjük, 1 mokkáskanál cukrot kevertem bele. Lassú tűznél sütjük.
A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, a 1/2 dl tejet felmelegítjük, a vaníliás cukrot belekeverjük, és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz a kalács szép foszlós.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?