Húsvéti fonott kalács
Hozzávalók
Húsvéti fonott kalács
Elkészítés
Elkészítés
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, elkeverjük. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztőt, a maradék langyos tejet, az olvasztott Ramát.
3. A tésztát alaposan kidagasztjuk.
4. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük a letakart tésztát.
5. Ha megkelt, újra átgyúrjuk, és két részre osztjuk. Mindkét részből egy-egy kalács lesz. A fonáshoz egy tipp: (Youtube: Braiding a Six Strand Challah)
6. Ramával kikent, lisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 5 percig pihentetjük.
7. Begyújtjuk a sütőt, 170-180 fokra állítjuk.
8. A kalácsot megkenjük tojássárgájával, 10 perc pihenés.
9. Újra megkenjük, majd aranysárgára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Húsvéti fonott kalács
Hozzávalók
Húsvéti fonott kalács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, elkeverjük. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztőt, a maradék langyos tejet, az olvasztott Ramát.
3. A tésztát alaposan kidagasztjuk.
4. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük a letakart tésztát.
5. Ha megkelt, újra átgyúrjuk, és két részre osztjuk. Mindkét részből egy-egy kalács lesz. A fonáshoz egy tipp: (Youtube: Braiding a Six Strand Challah)
6. Ramával kikent, lisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 5 percig pihentetjük.
7. Begyújtjuk a sütőt, 170-180 fokra állítjuk.
8. A kalácsot megkenjük tojássárgájával, 10 perc pihenés.
9. Újra megkenjük, majd aranysárgára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?