Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti fonott kalács

75 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
15 dkg Rama
6 dl tej
2 tk. só
4 tk. cukor
2 db tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Az élesztőt 1.5 dl langyos tejben 2 kanál cukor hozzáadásával fölfuttatjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, elkeverjük. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztőt, a maradék langyos tejet, az olvasztott Ramát.
3. A tésztát alaposan kidagasztjuk.
4. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük a letakart tésztát.
5. Ha megkelt, újra átgyúrjuk, és két részre osztjuk. Mindkét részből egy-egy kalács lesz. A fonáshoz egy tipp: (Youtube: Braiding a Six Strand Challah)
6. Ramával kikent, lisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 5 percig pihentetjük.
7. Begyújtjuk a sütőt, 170-180 fokra állítjuk.
8. A kalácsot megkenjük tojássárgájával, 10 perc pihenés.
9. Újra megkenjük, majd aranysárgára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás

Ebből az adagból két kalács lesz.

Alternatív elkészítés

A dagasztás a tészta lényege, ha nem vagyunk alaposak, nem fog sikerülni, ezért ne sajnáljuk a fáradságot! Addig dagasszuk, míg edénytől, kéztől elválik, és hólyagosodik.
Húsvéti fonott kalács Húsvéti fonott kalács Húsvéti fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!