Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés koszorú

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokoládés koszorú
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Csatos tortaformához (26 cm Ø)

  • kevés zsiradék

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

  • kb. 2 evőkanál tej

Elkészítés

Előkészítés:

A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint.

Elkészítés:

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A csatos tortaformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Töltelék: A margarint megolvasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 50x30 cm) nyújtjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A felolvasztott zsiradékot ecsettel egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rászórjuk a cukrot és a tortabevonót. Közben minden oldalon 2 cm-es peremet szabadon hagyunk (1. kép). A tésztát a hosszanti oldalról feltekerjük. A hengert a vágással lefelé a tortaformában koszorúvá formázzuk, és a végeit jól összenyomkodjuk. A koszorút tejjel megkenjük, és késsel cikk-cakk formában bevagdossuk (2. kép). Felcsatoljuk a tortaforma szélét. A tésztát még egyszer meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-28 perc

A formát sütőrácsra tesszük. A tortaforma szélét lecsatoljuk, és levesszük. A süteményt hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A koszorú más töltelékkel (pl. mogyoró, dió, mák, vörösáfonya. stb.) is elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!