Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-diós csiga

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás-diós csiga
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 300 g alma
  • 100 g darált dió
  • 50 g cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Ezenkívül

  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár

Elkészítés

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd a dióval, a cukorral és a fahéjjal jól elkeverjük. A tejet a tejszínnel langyosra melegítjük. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, enyhén lisztezzük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 18 szeletre vágjuk. A szeleteket a sütőformában egymás mellé fektetjük. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült süteményt sütőrácsra helyezzük. A baracklekvárt jól átkeverjük, majd a még forró süteményt megkenjük vele.

Vélemények

ildicsaba

ildicsaba
2012.12.09. | 14:37

egyszerű elkészíteni és imádták a gyerekek
Boxika

Boxika
2012.11.18. | 13:18

Nagyon könnyű a tésztája és nagyon guszta lett:)Igaz én friss élesztőt futattam fel mert valahogy a szárítottal nem volt szerencsém eddig:)
annipanni21

annipanni21
2012.04.26. | 15:52

Én nem kentem meg baracklekvárral a tetejét, de szerintem így is nagyon-nagyon finom lett! :)
antsy

antsy
2012.02.10. | 15:33

Egyszerű volt elkészíteni és nagyon finom lett . Én raktam a töltelékbe még citromhéjat is :)
cincike

cincike
2012.01.16. | 01:46

Könnyen elkészíthető Gyorsan ment. Újra megpróbálom, esetleg még valami variációt kitalálok. Majd azt is megírom Nektek.
Petra13

Petra13
2011.12.29. | 10:20

Kicsit nehéz volt eleinte feltekergetni ,de mire megsült nagyon finom lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!