Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kalács

1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 kiskanál rumaroma
2 tojás
0,5 liter tej
1 evőkanál kurkuma
80 db édesítő szer vagy 6 evőkanál cukor
12,5 dkg margarin
1 dl tej
10 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tálalás

Reggelihez vagy vacsorához tejjel isteni finom. 2 kg-os kalács lesz.

Tárolás

Fedjük be zacskóba,hogy ne száradjon ki.

Előkészítés

Egy nagy tálat készítsünk elő, valamint kiolajozott, kilisztezett tepsit.80 db édesítőszert kikészíteni, valamint megolvasztani 12,5 dkg margarint.

Elkészítés

1 bögrébe langyos tejbe,1 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Olvasszuk fel a margarint egy kis tejjel. Hagyjuk kihűlni a margarint, langyosan már beleönthetjük a tálba. Ameddig az élesztő felfut egy nagy tálba, beleöntjük az átszitált lisztet mind az egy kilót,1 csomag vaníliás cukrot, 1 kis rumaromát, 2 tojást, 0,5 liter tejet (ez a mennyiség változó, amennyit felvesz, valamint a liszt fajtájától is függ),1 evőkanál kurkumát, hogy szép sárga legyen a tészta, valamint az 80 db édesítőszert. A legvégén a langyos margarint és a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, kézzel megdagasztjuk.3 felé választjuk,1 sárga,1 puncs,1 csoki tészta lesz. A sárga tésztát betakarjuk belisztezett konyharuhába és meleg helyre tesszük, hogy megkeljen. A másik két tészta közül is egyet félre teszünk a tál mellé. A tálba maradt tésztának adunk egy kis színt. A tál szélére betesszük a 2 csomag puncs pudingot (először ezzel kezdjük, ne a csokival, hogy ne kelljen másik tálat használni.) kis tejjel, hogy rózsaszínt nyerjünk, jól beledolgozzuk a tésztába, hogy rózsaszínű legyen a tészta is, majd ezt is belisztezett konyharuhába betakarjuk, és meleg helyre tesszük a sárga tészta mellé. Utolsóként a csokoládé tésztát készítjük el. Visszatesszük, ugyanabba a tálba, amibe a puncsos volt, ugyanúgy a tál szélébe beletesszük, a 2 csomag csokoládé pudingot egy kis tejjel összekavarjuk, hogy csoki színt kapjunk, jól beledolgozzuk, hogy csokis tésztát kapjunk, belisztezett konyharuhába takarjuk és a másik két tészta mellé tesszük kelni.Kb.30-40 percig hagyjuk kelni. Ha két-háromszorosává megkelt az már jó. Mind három tésztát rúd alakúra formáljuk, a közepüket megnyomkodjuk ujjal és beleteszünk mazsolákat. Utolsó lépésként összefonjuk a tésztákat, a csokoládé legyen középen. Ezután tegyük a tepsibe, takarjuk le és hagyjuk kelni még 20 percet. Ezt követően megkenjük a tetejét tojássárgájával, majd készre sütjük, körülbelül 1 óra alatt megsül.

Alternatív elkészítés

A lisztet szitáljuk át,hogy levegősebb tésztánk legyen.
Kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!