Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csőben sült almás kalács

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Csőben sült almás kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 3 tojássárga
  • 4 ek. cukor
  • meleg tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 nagyobb Idared, vagy Jonathan alma
  • 1 citrom
  • fahéjas vaníliás porcukor
  • 1 tojás a kenéshez

Díszítés

  • Fahéjas porcukor
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóból könnyen gyúrható anyagot készítek. Ezután olvasztott vajjal meglocsolom, és konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem. Ha megkelt, a tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, és 1/2 cm vastagra nyújtom, majd 8, az alma átmérőjének kicsit nagyobb korongokat szaggatok belőle. A többi tésztából pedig ujjnyi tésztákat sodrok. Ezután az almákat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és egy-egy fél almát egy-egy tésztakorongra teszek. Megkenem friss citromlével, hogy ne barnuljon be, fahéjas cukorral megszórom, a tészta szélét megkenem tojással, és a tésztacsíkokkal berácsozom. Ezután az egészet lekenem a tojással, újból kelesztem, és 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm. Ha elkészült az almás kalács, langyosra hűtöm, és fahéjas porcukorral megszórom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!