Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákvirág

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákvirág

50 dkg liszt
2 evőkanál cukor
2 db tojássárgája
1/2 kiskanál só
5 dkg Rama
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 db tojás (kenéshez)

Máktöltelék:

30 dkg mák
1 citrom reszelt héja
1 késhegynyi fahéj
20 dkg cukor
2 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, sót az olvasztott Ramát, a tejet és a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és dagasszuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyre tesszük kelni 1 órát, míg a duplájára kel.
Amíg kel elkészítjük a máktölteléket.
20 dkg cukrot 2 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált mákot, hozzáadunk 1 késhegynyi fahéjat és fél citrom reszelt héját, majd jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Csak hidegen kenjük a tölteléket a tésztára. Ha túl folyós, akkor egy kis zsemlemorzsát keverjünk bele.
A tésztát, lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, megkenjük a máktöltelékkel, és feltekerjük.
A két végét levágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kör alakban. Ollóval 1 cm-es darabonként bevagdaljuk. Minden másodikat belülre hajtjuk. A levágott végeket a tetejére tesszük, megkenjük 1 egész felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük. 10 perc elteltével, ha a teteje gyorsabban pirulna tegyünk rá egy alufóliát, hogy nehogy megégjen.
Mákvirág Mákvirág Mákvirág

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!