Mákvirág
Hozzávalók
Mákvirág
Máktöltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Amíg kel elkészítjük a máktölteléket.
20 dkg cukrot 2 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált mákot, hozzáadunk 1 késhegynyi fahéjat és fél citrom reszelt héját, majd jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Csak hidegen kenjük a tölteléket a tésztára. Ha túl folyós, akkor egy kis zsemlemorzsát keverjünk bele.
A tésztát, lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, megkenjük a máktöltelékkel, és feltekerjük.
A két végét levágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kör alakban. Ollóval 1 cm-es darabonként bevagdaljuk. Minden másodikat belülre hajtjuk. A levágott végeket a tetejére tesszük, megkenjük 1 egész felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük. 10 perc elteltével, ha a teteje gyorsabban pirulna tegyünk rá egy alufóliát, hogy nehogy megégjen.
Mákvirág
Hozzávalók
Mákvirág
Máktöltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg kel elkészítjük a máktölteléket.
20 dkg cukrot 2 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált mákot, hozzáadunk 1 késhegynyi fahéjat és fél citrom reszelt héját, majd jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Csak hidegen kenjük a tölteléket a tésztára. Ha túl folyós, akkor egy kis zsemlemorzsát keverjünk bele.
A tésztát, lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, megkenjük a máktöltelékkel, és feltekerjük.
A két végét levágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kör alakban. Ollóval 1 cm-es darabonként bevagdaljuk. Minden másodikat belülre hajtjuk. A levágott végeket a tetejére tesszük, megkenjük 1 egész felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük. 10 perc elteltével, ha a teteje gyorsabban pirulna tegyünk rá egy alufóliát, hogy nehogy megégjen.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?