Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fonott kalács

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Fonott kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

A kalács hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, és hagyjuk, hogy meleg helyen a duplájára keljen. Pihentetés után 2 részre osztjuk, hengereket formázunk, és befonjuk. Püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral és óvatosan belehelyezzük a fonatunkat. Formában hagyjuk még kelni 30-60 percet. Tejjel lekenve, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Sütőnk aljába tegyünk vizet.

Tálalás

4 főnek reggelire bőven elég ez az adag. Lekvárral, vajjal, nutellával megkenve egy pohár tejjel tökéletes reggelire vagy akár uzsonnára is.

Tárolás

Hűvös helyen, több napig eláll, ha marad!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a hengerekbe diót szórunk, vagy megkenjük kakaós vajkrémmel még változatosabbá tehetjük. De durvára tört dióval, vagy mandulával a külsejét is megszórhatjuk sütés előtt.

Vélemények

Mazsolám

Mazsolám
2013.03.08. | 16:57

Kép pótlás
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató