Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fonott kalács

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Fonott kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

A kalács hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, és hagyjuk, hogy meleg helyen a duplájára keljen. Pihentetés után 2 részre osztjuk, hengereket formázunk, és befonjuk. Püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral és óvatosan belehelyezzük a fonatunkat. Formában hagyjuk még kelni 30-60 percet. Tejjel lekenve, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Sütőnk aljába tegyünk vizet.

Tálalás

4 főnek reggelire bőven elég ez az adag. Lekvárral, vajjal, nutellával megkenve egy pohár tejjel tökéletes reggelire vagy akár uzsonnára is.

Tárolás

Hűvös helyen, több napig eláll, ha marad!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a hengerekbe diót szórunk, vagy megkenjük kakaós vajkrémmel még változatosabbá tehetjük. De durvára tört dióval, vagy mandulával a külsejét is megszórhatjuk sütés előtt.

Vélemények

Mazsolám

Mazsolám
2013.03.08. | 16:57

Kép pótlás
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!