Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas tulipánok

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Fahéjas tulipánok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 4 dkg porcukor
  • 3 ek. olaj
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 5-6 ek. porcukor
  • 6-7 dkg vaj (olvasztva)

Teteje kenéséhez

  • 1 db tojás
  • kevés tej
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.

A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk egy csipet cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, szélére szórjuk a sót, a cukrot, beleütjük a tojást, majd a megkelt élesztővel, és a maradék tejjel elkezdjük összedolgozni a tésztát. Az olajat hozzáadva be is dagasztjuk. Cipóba formázva, letakarva, duplájára kelesztjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabot külön kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, feltekerjük, majd a két végét bevágjuk úgy, hogy az egyik felén egy kisebbet, a másik felénél a közepétől. A rövidebb bevágásnál széthúzzuk a tésztát, a hosszabb bevágásnál oldalról felhajtjuk. Így alakítjuk ki a tulipánformát. A másik öt tésztát is hasonlóan elkészítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és még 15 percig pihentetjük. Ekkor felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 165-170 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütjük. Közben kenjük meg tejjel, egy ecset segítségével.

Tálalás

6 db.

Tárolás

1-2 napig letakarva tárolandó, de mikróban 375 watton 1 perc alatt frissre melegedik.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nekem egy kicsit bucik lettek, pedig nem kelesztettem túl, de először csináltam. Finom puha lett.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!