Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákvirág kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg finomliszt
1 csipet só
2,7 dl tej
1 nagy tojás
2 ek. cukor
0,5 dl olaj
2 dkg friss élesztő
1 citrom héja
vanília aroma
1 tojássárgája a kenéshez

Töltelék:

1 citrom héja
15 dkg mák
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
szilvalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
1. a cukrot a tejhez adjuk és meglangyosítjuk. Elmorzsoljuk benne az élesztőt és hagyjuk felfutni,
2. a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a citrom héját, az olajat és a tojást, majd a végén az élesztős elegyet,
3. puha kalácstésztát dagasztunk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük,
4. a tésztát lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a vajjal. Megszórjuk a porcukorral és citromhéjjal elkevert mákkal, és egy evőkanállal „megdobáljuk" szilvalekvárral,
5. az egészet feltekerjük, mint egy bejglit. Kör alakúra hajtjuk (a két végét összeillesztjük, akár le is vághatjuk a csücsköt, hogy szebb legyen) és sütőpapíros tepsire helyezzük,
6. Bevágásokat ejtünk a tepsihez képest merőlegesen a tésztán kb. 5 cm-es távolságban és az így keletkezett cikkeket kifelé fordítjuk, így alakul ki a virágunk,
7. Kb. 15 percig hagyjuk még pihenni, majd lekenjük a tojássárgájával,
8. Előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

Cikkenként szeleteljük.

Elkészítés

Lépés leírása

Alternatív elkészítés

A kalácstészta receptje Limarától származik, a töltelék véletlenül alakult így. Simán mákosat akartam sütni, amikor a kezembe került egy fél üveg szilvalekvár és próbából megdobáltam vele. A család imádta így, azóta csak így sütöm.
Mákvirág kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!