Fahéjas legyezőkalács
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
2. meglangyosítom a tejet és a vizet, megolvasztjuk benne a vajat, és hozzákeverünk 1 ek. vanília aromát,
3. a száraz anyagokhoz öntjük a nedveset és a további 10 dkg liszt óvatos adagolás mellett puha kalácstésztát dagasztunk,
4. langyos helyen duplájára kelesztjük,
5. lisztezett deszkán 2-3 mm vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vajjal. Megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral,
6. széltében felcsíkozzuk a tésztát, és egymásra helyezzük a kialakult csíkjainkat, így egy tornyot kapunk. Ezt feldaraboljuk kb. 10x10 cm-es négyzetekre. Ezeket a négyzeteket egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába állítgatjuk egymás mellé. (Nem baj, ha kissé esetlenek és össze-vissza hajladoznak, a végén úgyis gyönyörű lesz),
7. további 15 percig hagyjuk pihenni a formában, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük,
8. ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd papírostól kiemeljük a formából. Az a gyönyörű benne, hogy ha lehúzzuk az aljáról a papírt, láthatóvá válik a leszóródott cukor és fahéj karamellizálódott elegye, ami még tökéletesebbé teszi a sütinket.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A sütőpapír nagyon fontos! Én próbáltam egyszerűen lisztezett/vajazott formában, de mivel gyönyörűen karamellizálódik az alja, nem mindig lehet szépen kivenni a formából. A papírt viszont csak le kell húzni. :)
Az eredeti receptet egyszer keresgélés közben találtam, és rögtön meg is sütöttem. Az eredetit "Az otthon ízei" blog jegyzi :) Én azóta kakaósan és csokis-fahéjasan is megsütöttem illetve kipróbáltam rózsakalácsnak és úgy is működik :)
Fahéjas legyezőkalács
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. meglangyosítom a tejet és a vizet, megolvasztjuk benne a vajat, és hozzákeverünk 1 ek. vanília aromát,
3. a száraz anyagokhoz öntjük a nedveset és a további 10 dkg liszt óvatos adagolás mellett puha kalácstésztát dagasztunk,
4. langyos helyen duplájára kelesztjük,
5. lisztezett deszkán 2-3 mm vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vajjal. Megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral,
6. széltében felcsíkozzuk a tésztát, és egymásra helyezzük a kialakult csíkjainkat, így egy tornyot kapunk. Ezt feldaraboljuk kb. 10x10 cm-es négyzetekre. Ezeket a négyzeteket egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába állítgatjuk egymás mellé. (Nem baj, ha kissé esetlenek és össze-vissza hajladoznak, a végén úgyis gyönyörű lesz),
7. további 15 percig hagyjuk pihenni a formában, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük,
8. ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd papírostól kiemeljük a formából. Az a gyönyörű benne, hogy ha lehúzzuk az aljáról a papírt, láthatóvá válik a leszóródott cukor és fahéj karamellizálódott elegye, ami még tökéletesebbé teszi a sütinket.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A sütőpapír nagyon fontos! Én próbáltam egyszerűen lisztezett/vajazott formában, de mivel gyönyörűen karamellizálódik az alja, nem mindig lehet szépen kivenni a formából. A papírt viszont csak le kell húzni. :)
Az eredeti receptet egyszer keresgélés közben találtam, és rögtön meg is sütöttem. Az eredetit "Az otthon ízei" blog jegyzi :) Én azóta kakaósan és csokis-fahéjasan is megsütöttem illetve kipróbáltam rózsakalácsnak és úgy is működik :)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?