Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habcsókos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habcsókos kalács

60 dkg liszt
50 g cukor
1/2 tk. só
2 dkg élesztő
180 ml tej
60 ml víz
100 g olvasztott margarin
3 tojás
csipet só
10 dkg cukor
6 ek. darált dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az élesztős tejjel, langyos vízzel, liszttel 50 g cukorral, sóval, olvasztott margarinnal és 3 tojás sárgájából lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, majd két részre osztjuk. Egyesével kinyújtom és lekenem a töltelékkel.
Töltelék: 3 fehérjéből, csipet sóval, vaníliás cukorral, 10 dkg cukorral kemény habot verünk. A felét rákenjük az egyik tésztára és megszórom a kakaóporral. A maradékba belekeverem a diót és rákenem a másik kinyújtott lapra. Feltekerem mind a kettőt és hosszában félbevágom őket. 2-2-t összetekerek, összefonok és 30 percig hagyom kelni a tepsiben. Majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

Ebből két szép kalácsunk lesz! Tálalhatjuk porcukorral megszórva, de simán csak egy bögre kakaóval is.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Én egy-egy kakaósat és diósat fontam össze, de természetesen lehet csak diós is és csak kakaós is a kalács.
Habcsókos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!