Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-diós fonat

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3,5 dl tej
5 ek. cukor
1 kk. só
1 db tojássárgája
7 dkg margarin

Töltelék:

10 dkg dióbél (durvára vágott)
2 üveg meggybefőtt
1 tk. fahéj

Formák kenéséhez:

1-1 ek. olaj

Kenéshez:

1 db tojássárgája
1 kk. tej
2 ek. tej

Szóráshoz:

Pár darab dióbél (durvára vágva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, beleütjük a tojássárgáját, majd belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, lecsöpögtetjük.
A diót durvára vágjuk.
A meggyet a dióval, a fahéjjal összeforgatjuk.
Két gyümölcskenyér-formát kikenünk olajjal.
A megkelt tésztát egyenlő két részre vágjuk.
Először az egyik tésztát borítjuk lisztezett felületre.
Vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Hosszában, három egyenlő széles csíkra vágjuk.
A töltelék felét a három tésztacsíkon egyenlően elosztjuk.
A csíkok szélét összecsípjük, hogy egy töltött csövet kapjunk.
A három szál végét összefogjuk, összenyomjuk, alulra hajtjuk.
Hármas fonással megfonjuk.
A végét szintén összenyomjuk, alulra hajtjuk.
Belefektetjük a kikent formába.
Egy darab tojássárgáját elkeverünk 1 kk. tejjel, majd lekenjük vele a fonatot.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A műveletsort megismételjük a másik tésztával is.
Kb. 30 percig még kelesztjük a fonatot.
20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, 10 percre konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
Óvatosan kifordítjuk a formából, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

2 fonat lesz ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Meggyes-diós fonat Meggyes-diós fonat Meggyes-diós fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!