Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lábtörlő kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lábtörlő kalács

40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
200 ml langyos tej
4 dkg cukor
7 dkg Rama
1/4 tk só
1/2 evőkanál fahéj

Tésztába:

1/2 evőkanál őrölt fahéj
2 evőkanál cukor

Tetejére:

1 db egész tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet tálba öntjük, mélyedést készítünk benne, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 4 dkg cukorral, és ráöntünk a langyos tejből 100 ml-t. Kicsit elkeverjük az élesztővel, 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
Hozzáadjuk az olvasztott Ramát, az őrölt fahéjat, a sót és még kb. 70 ml tejet. Jól összegyúrjuk. Kalácstészta jellegű tésztát kapunk. Kettéosztjuk, majd az egyik feléhez kakaóport gyúrunk és 20-30 ml tejet, ha kell pici lisztet is. Konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a fehér tésztát téglalap alakúra. Megszórjuk a cukrozott fahéjjal, majd félbehajtjuk és kinyújtjuk. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is. Ujjnyi csíkokra vágjuk mind a kettőt és a képen látható módon összefűzzük. Ezt a tepsire téve tegyük meg. Amíg a fehér tésztát hosszában, addig a kakaóst keresztbe vágjuk fel, majd a tepsiben fűzzük össze őket. A szélére kerülő kakaós tésztát, ami kicsit túlnyúlik a tepsin, a végén levágjuk, majd 4 részre osztjuk és kisodorjuk, a tepsi szélére tesszük, lenyomkodjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Lábtörlő kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!