Lábtörlő kalács
Hozzávalók
Lábtörlő kalács
Tésztába:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Hozzáadjuk az olvasztott Ramát, az őrölt fahéjat, a sót és még kb. 70 ml tejet. Jól összegyúrjuk. Kalácstészta jellegű tésztát kapunk. Kettéosztjuk, majd az egyik feléhez kakaóport gyúrunk és 20-30 ml tejet, ha kell pici lisztet is. Konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a fehér tésztát téglalap alakúra. Megszórjuk a cukrozott fahéjjal, majd félbehajtjuk és kinyújtjuk. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is. Ujjnyi csíkokra vágjuk mind a kettőt és a képen látható módon összefűzzük. Ezt a tepsire téve tegyük meg. Amíg a fehér tésztát hosszában, addig a kakaóst keresztbe vágjuk fel, majd a tepsiben fűzzük össze őket. A szélére kerülő kakaós tésztát, ami kicsit túlnyúlik a tepsin, a végén levágjuk, majd 4 részre osztjuk és kisodorjuk, a tepsi szélére tesszük, lenyomkodjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Lábtörlő kalács
Hozzávalók
Lábtörlő kalács
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzáadjuk az olvasztott Ramát, az őrölt fahéjat, a sót és még kb. 70 ml tejet. Jól összegyúrjuk. Kalácstészta jellegű tésztát kapunk. Kettéosztjuk, majd az egyik feléhez kakaóport gyúrunk és 20-30 ml tejet, ha kell pici lisztet is. Konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a fehér tésztát téglalap alakúra. Megszórjuk a cukrozott fahéjjal, majd félbehajtjuk és kinyújtjuk. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is. Ujjnyi csíkokra vágjuk mind a kettőt és a képen látható módon összefűzzük. Ezt a tepsire téve tegyük meg. Amíg a fehér tésztát hosszában, addig a kakaóst keresztbe vágjuk fel, majd a tepsiben fűzzük össze őket. A szélére kerülő kakaós tésztát, ami kicsit túlnyúlik a tepsin, a végén levágjuk, majd 4 részre osztjuk és kisodorjuk, a tepsi szélére tesszük, lenyomkodjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?