Szilvalekváros ravioli kalácskák
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Lekenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy isler szaggatóval nagyobb virágokat szaggatunk.
Minden másodikra teszünk egy púpos tk. szilvalekvárt.
Minden második virág közepére egy éles késsel vágunk egy 2,5 cm-es keresztet, a kezünkbe véve kicsit széthúzzuk a vágást, majd a lekváros virágra terítjük.
Egy, az isler formázótól kisebb pohár (én pezsgőst használtam) száját lisztbe mártjuk és a két réteget összenyomjuk vele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük egy tojás sárgájával.
Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet pihenni.
Tálalás
18 db kalácska lett belőle.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Az összeillesztéskor a virágok lisztezett felülete alulra és felülre kerüljenek, így jobban összetapad a tészta. Ha valaki szeretné felhasználni a lekenésnél megmaradt tojásfehérjét, az nyugodtan használhatja ragasztóként a virágok pereménél, bár enélkül sem estek szét.
Szilvalekváros ravioli kalácskák
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Lekenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy isler szaggatóval nagyobb virágokat szaggatunk.
Minden másodikra teszünk egy púpos tk. szilvalekvárt.
Minden második virág közepére egy éles késsel vágunk egy 2,5 cm-es keresztet, a kezünkbe véve kicsit széthúzzuk a vágást, majd a lekváros virágra terítjük.
Egy, az isler formázótól kisebb pohár (én pezsgőst használtam) száját lisztbe mártjuk és a két réteget összenyomjuk vele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük egy tojás sárgájával.
Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet pihenni.
Tálalás
18 db kalácska lett belőle.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Az összeillesztéskor a virágok lisztezett felülete alulra és felülre kerüljenek, így jobban összetapad a tészta. Ha valaki szeretné felhasználni a lekenésnél megmaradt tojásfehérjét, az nyugodtan használhatja ragasztóként a virágok pereménél, bár enélkül sem estek szét.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?