Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvalekváros ravioli kalácskák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 nagyobb tojássárgája
10 dkg margarin
1 kk. só
3 ek. cukor

Töltelékhez:

1 kisüveg szilvalekvár fele

Lekenéshez:

1 nagyobb tojássárgája
2 ek. tej

Szóráshoz:

1 ek. porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy isler szaggatóval nagyobb virágokat szaggatunk.
Minden másodikra teszünk egy púpos tk. szilvalekvárt.
Minden második virág közepére egy éles késsel vágunk egy 2,5 cm-es keresztet, a kezünkbe véve kicsit széthúzzuk a vágást, majd a lekváros virágra terítjük.
Egy, az isler formázótól kisebb pohár (én pezsgőst használtam) száját lisztbe mártjuk és a két réteget összenyomjuk vele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük egy tojás sárgájával.
Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet pihenni.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.
18 db kalácska lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Ha valaki sok lekvárral szereti, tehet bele 1,5 tk-lal, azt talán még elbírja, és nem jön ki.
Az összeillesztéskor a virágok lisztezett felülete alulra és felülre kerüljenek, így jobban összetapad a tészta. Ha valaki szeretné felhasználni a lekenésnél megmaradt tojásfehérjét, az nyugodtan használhatja ragasztóként a virágok pereménél, bár enélkül sem estek szét.
Szilvalekváros ravioli kalácskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!