Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös-kakaós csíkos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőtökös-kakaós csíkos kalács

50 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
1 kiskanál só
5 dkg margarin
1 tojássárgája
15 dkg megsütött sütőtökpüré
3 evőkanál liszt
2 púpos ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. tej
2-3 ek. olaj a forma kikenéséhez
3 ek. főzőtejszín a lekenéshez (20%-os)
2 dkg margarin a lekenéshez
0,3 dl tej a lekenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy evőkanál cukorral.
A liszteket egy tálba öntjük
Beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a tojássárgáját, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyikhez adjuk a megsütött és villával pürésített sütőtököt.
Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 3 evőkanál lisztet.
Jól összedolgozzuk.
A másik tésztához adunk 2 púpos ek. cukrozatlan kakaóport és 2 ek. tejet. Ezt is jól összegyúrjuk.
Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Két püspökkenyérformát kikenünk olajjal.
Mindkét tésztát, közel azonos méretre, téglalap alakúra kinyújtjuk.
A sütőtökös tésztát lekenjük tejszínnel, ráfektetjük a kakaósat és a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk.
Szorosan feltekerjük. Középen kettévágjuk.
Beletesszük a formákba.
Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Én egyszerre sütöttem a kettőt.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

2 rúd lesz belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Sütőtökös-kakaós csíkos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!