Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karácsonyfa kalács

kovigyrogy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/676-kovigyrogy
Karácsonyfa kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

  • 3 ek. nutella

Dekoráció

  • 2 ek. tej
  • 1,5 dl víz
  • 3 teáskanál cukor
  • 1 ek. Dr. Oetker Dekorcukrok (hópihe)
kovigyrogy kovigyrogy receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A lisztet elkeverjük a cukorral és az élesztővel. Közepébe lyukat készítünk, amibe beleöntjük a felolvasztott kihűtött vajat, a tejet és a felvert tojásokat.
2. A tésztát jól kidolgozzuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk, és háromszög alakúra nyújtjuk.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belerakjuk az első háromszöget, amit megkenünk 1 evőkanál Nutellával, amit előtte egy kicsit megmelegítünk, hogy könnyebben kenhető legyen. Erre rakjuk a második tésztát, Nutellázzuk, majd a harmadik tésztát, amit szintén megkenünk Nutellával és a tetejére kerül a negyedik tészta.
4. Éles késsel megformázzuk a fenyőfa törzsét és mindkét oldalt 1-1,5 cm-es csíkokat vágunk a tésztába, amit kétszer megcsavarunk. Majd 1/2 óráig még kelesztjük meleg helyen.
5. Előmelegítjük a sütőt és mielőtt beraknánk a kalácsot, tejjel megkenjük a tetejét és hópihe cukorral díszítjük.(illetve mindenki ízlésének megfelelően) Kb. 20-25 percig sütjük. Amíg sül a vízből és a cukorból szirupot készítünk. Ha megsült a kalácsunk a sziruppal többször átkenjük, hogy szép fénye legyen.

Vélemények

niko13

niko13
2013.12.02. | 12:59

Én kakaós krémmel készítettem ,és meggyel díszítettem sütés előtt.Nagyon finom lett!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!