Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyfa kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
2 db tojás
6 dkg cukor
3 dkg vaj
2 dl tej

Töltelék:

3 ek. nutella

Dekoráció:

2 ek. tej
1,5 dl víz
3 teáskanál cukor
1 ek. Dr. Oetker Dekorcukrok (hópihe)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A lisztet elkeverjük a cukorral és az élesztővel. Közepébe lyukat készítünk, amibe beleöntjük a felolvasztott kihűtött vajat, a tejet és a felvert tojásokat.
2. A tésztát jól kidolgozzuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk, és háromszög alakúra nyújtjuk.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belerakjuk az első háromszöget, amit megkenünk 1 evőkanál Nutellával, amit előtte egy kicsit megmelegítünk, hogy könnyebben kenhető legyen. Erre rakjuk a második tésztát, Nutellázzuk, majd a harmadik tésztát, amit szintén megkenünk Nutellával és a tetejére kerül a negyedik tészta.
4. Éles késsel megformázzuk a fenyőfa törzsét és mindkét oldalt 1-1,5 cm-es csíkokat vágunk a tésztába, amit kétszer megcsavarunk. Majd 1/2 óráig még kelesztjük meleg helyen.
5. Előmelegítjük a sütőt és mielőtt beraknánk a kalácsot, tejjel megkenjük a tetejét és hópihe cukorral díszítjük.(illetve mindenki ízlésének megfelelően) Kb. 20-25 percig sütjük. Amíg sül a vízből és a cukorból szirupot készítünk. Ha megsült a kalácsunk a sziruppal többször átkenjük, hogy szép fénye legyen.
Karácsonyfa kalács Karácsonyfa kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!