Sütőtökös csíkos kalács (két változatban)
Hozzávalók
Sütőtökös csíkos kalács (két változatban)
Elkészítés
Előkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a tojássárgáját, a margarint és jól kidagasztjuk.
Két kisebb kalácsformát kikenünk margarinnal.
Elkészítés
Az egyikhez adjuk a megsütött és villával pürésített sütőtököt. Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, még szórunk bele 3-4 evőkanál lisztet, jól összedolgozzuk és két egyenlő részre osztjuk.
A másik felét is két részre osztjuk. Egyik részhez adunk 2 csapott ek. cukrozatlan kakaóport és 2-3 ek. tejet. Ezt is jól összedolgozzuk. Így lesz négy részünk: két sütőtökös, egy fehér és egy kakaós.
Mind a négy masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, azonos hosszúságra a formával, egyforma téglalap alakúra kinyújtjuk a részeket.
A világos tésztára tesszük az egyik sütőtököset és szorosan feltekerjük.
A másik sütőtökös tésztára ráfektetjük a kakaósat és ezt is szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formába. Meleg helyen további 45 percig kelesztjük. Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával. Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Sütőtökös csíkos kalács (két változatban)
Hozzávalók
Sütőtökös csíkos kalács (két változatban)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a tojássárgáját, a margarint és jól kidagasztjuk.
Két kisebb kalácsformát kikenünk margarinnal.
Elkészítés
Az egyikhez adjuk a megsütött és villával pürésített sütőtököt. Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, még szórunk bele 3-4 evőkanál lisztet, jól összedolgozzuk és két egyenlő részre osztjuk.
A másik felét is két részre osztjuk. Egyik részhez adunk 2 csapott ek. cukrozatlan kakaóport és 2-3 ek. tejet. Ezt is jól összedolgozzuk. Így lesz négy részünk: két sütőtökös, egy fehér és egy kakaós.
Mind a négy masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, azonos hosszúságra a formával, egyforma téglalap alakúra kinyújtjuk a részeket.
A világos tésztára tesszük az egyik sütőtököset és szorosan feltekerjük.
A másik sütőtökös tésztára ráfektetjük a kakaósat és ezt is szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formába. Meleg helyen további 45 percig kelesztjük. Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával. Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?