Szilvás kalács rácsosan
Hozzávalók
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
A morzsához:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
2, A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a tojással, a cukorral, és a sóval, majd a kovászhoz adjuk. A dagasztó villát a gépre szereljük, és a tésztát bedagasztjuk addig, míg el nem válik az edény falától 3-4 perc. Ismét letakarjuk, és addig kelesztjük, míg a térfogatának kétszeresére nem nő.
3, A szilvákat megmossuk, szárazra töröljük, majd egy éles késsel félbevágjuk, és a magot kivesszük úgy, hogy át ne vágjuk egészen, majd ismét félbevágjuk átvágás nélkül. Csak így tudjuk majd a tésztát vele egyenletesen beteríteni. Megvajazzuk a sütőlapot. Kinyújtjuk a tésztát, a sütőlapra terítjük, villával megszurkáljuk, és megrakjuk a szilvával.
4, A morzsához összekeverjük a lisztet és a cukrot a vajjal, ujjaink között elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, és a szilva tetejére szórjuk. Nekem maradt meg tészta, és szándékosan, mert szerettem volna rácsosan látni, ezt a kalácsot. Ezért sodortam belőle rudakat, és berácsoztam vele a szilva tetejét. Természetesen kelt tésztából maradt, nem a linzerből. Lekentem tojássárgájával, és további 15 percig kelni hagyjuk.
5, A 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-30 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Az eredeti recept alapján hosszúkás szeletekre vágjuk.
Alternatív elkészítés
Szilvás kalács rácsosan
Hozzávalók
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
A morzsához:
Továbbá:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2, A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a tojással, a cukorral, és a sóval, majd a kovászhoz adjuk. A dagasztó villát a gépre szereljük, és a tésztát bedagasztjuk addig, míg el nem válik az edény falától 3-4 perc. Ismét letakarjuk, és addig kelesztjük, míg a térfogatának kétszeresére nem nő.
3, A szilvákat megmossuk, szárazra töröljük, majd egy éles késsel félbevágjuk, és a magot kivesszük úgy, hogy át ne vágjuk egészen, majd ismét félbevágjuk átvágás nélkül. Csak így tudjuk majd a tésztát vele egyenletesen beteríteni. Megvajazzuk a sütőlapot. Kinyújtjuk a tésztát, a sütőlapra terítjük, villával megszurkáljuk, és megrakjuk a szilvával.
4, A morzsához összekeverjük a lisztet és a cukrot a vajjal, ujjaink között elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, és a szilva tetejére szórjuk. Nekem maradt meg tészta, és szándékosan, mert szerettem volna rácsosan látni, ezt a kalácsot. Ezért sodortam belőle rudakat, és berácsoztam vele a szilva tetejét. Természetesen kelt tésztából maradt, nem a linzerből. Lekentem tojássárgájával, és további 15 percig kelni hagyjuk.
5, A 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-30 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Az eredeti recept alapján hosszúkás szeletekre vágjuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?