Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás kalács rácsosan

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A kelt tésztához:

50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
4 dkg vaj
1 tojás
5 dkg cukor
1/4 kk. só

A töltelékhez:

1 kg nagyszemű Bluefree szilva

A morzsához:

35 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

Továbbá:

1 sütőlap
5 dkg mandulaforgács
porcukor vagy fahéjas vaníliás cukor (a szóráshoz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1, A kelt tésztához a lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk, ami (5 literes nálam) közepébe mélyedést készítünk. Beletördeljük az élesztőt, és elkeverjük a langyos tejjel. A kovász tetejét meghintjük egy kevés liszttel. Konyharuhával letakarjuk, és meleg nem huzatos helyen kelesztjük kb. 1 órát.
2, A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a tojással, a cukorral, és a sóval, majd a kovászhoz adjuk. A dagasztó villát a gépre szereljük, és a tésztát bedagasztjuk addig, míg el nem válik az edény falától 3-4 perc. Ismét letakarjuk, és addig kelesztjük, míg a térfogatának kétszeresére nem nő.
3, A szilvákat megmossuk, szárazra töröljük, majd egy éles késsel félbevágjuk, és a magot kivesszük úgy, hogy át ne vágjuk egészen, majd ismét félbevágjuk átvágás nélkül. Csak így tudjuk majd a tésztát vele egyenletesen beteríteni. Megvajazzuk a sütőlapot. Kinyújtjuk a tésztát, a sütőlapra terítjük, villával megszurkáljuk, és megrakjuk a szilvával.
4, A morzsához összekeverjük a lisztet és a cukrot a vajjal, ujjaink között elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, és a szilva tetejére szórjuk. Nekem maradt meg tészta, és szándékosan, mert szerettem volna rácsosan látni, ezt a kalácsot. Ezért sodortam belőle rudakat, és berácsoztam vele a szilva tetejét. Természetesen kelt tésztából maradt, nem a linzerből. Lekentem tojássárgájával, és további 15 percig kelni hagyjuk.
5, A 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-30 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Az eredeti recept alapján hosszúkás szeletekre vágjuk.

Alternatív elkészítés

Ezt a süteményt tavaly szüret idején készítettem, de fagyasztottból is el lehet készíteni. Levet így is engedett, mert nagyon zamatos volt a gyümölcs. Gyorsan kell a fagyasztottal dolgozni az a lényege.
Szilvás kalács rácsosan Szilvás kalács rácsosan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!