Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt almás kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

a tésztához:

2,5 dl tej
2 ek. cukor
45 dkg liszt
csipetnyi só
4 dkg vaj
2,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

5 db közepes méretű alma
1-1 teáskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér
4 ek. méz
zsemlemorzsa

Tetejére:

fél dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A tésztához valókat alaposan kidagasztjuk.
Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük a fűszerekkel, és a mézzel.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 40 x 40 cm-es lappá. Megszórjuk a tésztát egy kis zsemlemorzsával. Elegyengetjük rajta a tölteléket úgy, hogy körben 2 ujjnyi tészta szabadon maradjon. Felcsavarjuk, mint a bejglit, és kivajazott formába tesszük. Langyos helyen pihentetjük még egy kicsit, míg a sütőnk bemelegszik. Megkenjük tejjel a tetejét, és az előmelegített sütőbe toljuk.
180 fokon, kb. 50-55 perc alatt aranyszínűre sütjük. Ha kivettük a sütőből, megint megkenjük tejjel.
Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
Kelt almás kalács Kelt almás kalács Kelt almás kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!