Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kelt almás kalács

Mesyke receptje https://www.sutnijo.hu/profil/440-mesyke
Kelt almás kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

a tésztához

  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 45 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 5 db közepes méretű alma
  • 1-1 teáskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • 4 ek. méz
  • zsemlemorzsa

Tetejére

  • fél dl tej
Mesyke Mesyke receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A tésztához valókat alaposan kidagasztjuk.
Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük a fűszerekkel, és a mézzel.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 40 x 40 cm-es lappá. Megszórjuk a tésztát egy kis zsemlemorzsával. Elegyengetjük rajta a tölteléket úgy, hogy körben 2 ujjnyi tészta szabadon maradjon. Felcsavarjuk, mint a bejglit, és kivajazott formába tesszük. Langyos helyen pihentetjük még egy kicsit, míg a sütőnk bemelegszik. Megkenjük tejjel a tetejét, és az előmelegített sütőbe toljuk.
180 fokon, kb. 50-55 perc alatt aranyszínűre sütjük. Ha kivettük a sütőből, megint megkenjük tejjel.
Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!