Fahéjas matyórózsa
Hozzávalók
Fahéjas matyórózsa
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot elkeverjük a fahéjjal.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 db, közel egyforma részre vágjuk.
Gombócokat formázunk, amiket kb. 10 percig hagyunk kelni.
Majd egyesével ovális alakúra nyújtjuk.
Lekenjük olajjal. Meghintjük a fahéjas cukorral.
A szélesebbik oldaláról szorosan feltekerjük.
A kalácsoldalához csípjük a tészta szélét, majd ezt a részt alulra fordítjuk.
Egy éles késsel a végeket kettévágjuk úgy, hogy középen kb. 4-5 cm átvágatlan részt hagyunk.
Először a felső részt fogjuk, a két félbe vágott tésztát kifelé fordítva kettőször megtekerjük és a tésztás részükkel szemben összecsípjük.
Ezt az alsó vágott résszel is elvégezzük.
Ezután a két összecsípett véget egymáshoz húzzuk félkör alakban és összecsípjük azt is.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük.
Hagyjuk még kelni 30-40 percet.
Lekenjük egy felvert tojással.
Előmelegített sütőbe tolva 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Fahéjas matyórózsa
Hozzávalók
Fahéjas matyórózsa
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot elkeverjük a fahéjjal.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 db, közel egyforma részre vágjuk.
Gombócokat formázunk, amiket kb. 10 percig hagyunk kelni.
Majd egyesével ovális alakúra nyújtjuk.
Lekenjük olajjal. Meghintjük a fahéjas cukorral.
A szélesebbik oldaláról szorosan feltekerjük.
A kalácsoldalához csípjük a tészta szélét, majd ezt a részt alulra fordítjuk.
Egy éles késsel a végeket kettévágjuk úgy, hogy középen kb. 4-5 cm átvágatlan részt hagyunk.
Először a felső részt fogjuk, a két félbe vágott tésztát kifelé fordítva kettőször megtekerjük és a tésztás részükkel szemben összecsípjük.
Ezt az alsó vágott résszel is elvégezzük.
Ezután a két összecsípett véget egymáshoz húzzuk félkör alakban és összecsípjük azt is.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük.
Hagyjuk még kelni 30-40 percet.
Lekenjük egy felvert tojással.
Előmelegített sütőbe tolva 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?