Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas matyórózsa

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Fahéjas matyórózsa
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 0,5 kk. só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 ek. méz
  • 5 dkg margarin
  • 1 egész tojás

Töltelékhez

  • 6 ek. cukor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 4 ek. olaj

Tetejére

  • 1 tojás
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot elkeverjük a fahéjjal.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 db, közel egyforma részre vágjuk.
Gombócokat formázunk, amiket kb. 10 percig hagyunk kelni.
Majd egyesével ovális alakúra nyújtjuk.
Lekenjük olajjal. Meghintjük a fahéjas cukorral.
A szélesebbik oldaláról szorosan feltekerjük.
A kalácsoldalához csípjük a tészta szélét, majd ezt a részt alulra fordítjuk.
Egy éles késsel a végeket kettévágjuk úgy, hogy középen kb. 4-5 cm átvágatlan részt hagyunk.
Először a felső részt fogjuk, a két félbe vágott tésztát kifelé fordítva kettőször megtekerjük és a tésztás részükkel szemben összecsípjük.
Ezt az alsó vágott résszel is elvégezzük.
Ezután a két összecsípett véget egymáshoz húzzuk félkör alakban és összecsípjük azt is.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük.
Hagyjuk még kelni 30-40 percet.
Lekenjük egy felvert tojással.
Előmelegített sütőbe tolva 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

8 db kalács lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!