Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini fahéjas csavart kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mini fahéjas csavart kalács

50 dkg liszt
0,5 kk. só
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
3 ek. cukor
1 ek. méz
5 dkg margarin
1 egész tojás

Töltelékhez:

4 ek. cukor
1 tk. fahéj
2 ek. olaj

Tetejére:

1 tojássárgája
1 kk. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A cukrot egy tálkába öntjük, majd hozzákeverjük a fahéjat.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 6 egyenlő részre vágjuk.
Golyókat formázunk, amiket oválisra nyújtunk.
Lekenjük olajjal. Megszórjuk a fahéjas cukorral.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük, a hajtás szélet alulra fordítjuk.
Egy éles késsel hosszában kettévágjuk úgy, hogy a tésztacsík tetején hagyunk kb. 3-4 cm átvágatlan részt.
Az átvágatlan részt alulról felfelé fordítjuk, mintegy megcsavarva a tésztát.
Majd a két vágott szálat egymáson összetekerjük.
A tészta két végét jól összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk.
Hagyjuk még kelni 20 percet.
Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével a tésztás részt.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

8 db minikalács.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.
Mini fahéjas csavart kalács Mini fahéjas csavart kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!