Mini fahéjas csavart kalács
Hozzávalók
Mini fahéjas csavart kalács
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A cukrot egy tálkába öntjük, majd hozzákeverjük a fahéjat.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 6 egyenlő részre vágjuk.
Golyókat formázunk, amiket oválisra nyújtunk.
Lekenjük olajjal. Megszórjuk a fahéjas cukorral.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük, a hajtás szélet alulra fordítjuk.
Egy éles késsel hosszában kettévágjuk úgy, hogy a tésztacsík tetején hagyunk kb. 3-4 cm átvágatlan részt.
Az átvágatlan részt alulról felfelé fordítjuk, mintegy megcsavarva a tésztát.
Majd a két vágott szálat egymáson összetekerjük.
A tészta két végét jól összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk.
Hagyjuk még kelni 20 percet.
Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével a tésztás részt.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Mini fahéjas csavart kalács
Hozzávalók
Mini fahéjas csavart kalács
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A cukrot egy tálkába öntjük, majd hozzákeverjük a fahéjat.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 6 egyenlő részre vágjuk.
Golyókat formázunk, amiket oválisra nyújtunk.
Lekenjük olajjal. Megszórjuk a fahéjas cukorral.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük, a hajtás szélet alulra fordítjuk.
Egy éles késsel hosszában kettévágjuk úgy, hogy a tésztacsík tetején hagyunk kb. 3-4 cm átvágatlan részt.
Az átvágatlan részt alulról felfelé fordítjuk, mintegy megcsavarva a tésztát.
Majd a két vágott szálat egymáson összetekerjük.
A tészta két végét jól összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk.
Hagyjuk még kelni 20 percet.
Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével a tésztás részt.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?