Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Drezdai kalács

SCsilla receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10302-scsilla
Drezdai kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 150 g mazsola
  • 3 ml rum
  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 20 dkg cukrozott kandírozott vegyes gyümölcs
  • 1/2 tk. só
  • 0,5 tk. őrölt fahéj
  • 0,5 tk. őrölt szegfűszeg
  • 0,5 tk. őrölt szerecsendió
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja

Díszítéshez

  • 7,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
SCsilla SCsilla receptje

Elkészítés

Elkészítés

A mazsolát a rumba beáztatjuk.
A tejet, porcukrot és az élesztőt egy tálba tesszük és elkeverjük.
A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk.
Lisztbe keverjük a sót, a vajat felolvasztjuk.
Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az őrölt fűszereket, a narancs és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd a liszthez öntjük.
A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd hozzátesszük a mazsolát és a gyümölcsöket, ismét alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kelesztés után átmozgatjuk a tésztát, majd 30 cm hosszú, elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük.
170 fokon 50 percig sütjük.
A kisült kalács tetejét még forrón lekenjük olvasztott vajjal és vastagon leporcukrozzuk.
A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!