Drezdai kalács
Hozzávalók
Drezdai kalács
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tejet, porcukrot és az élesztőt egy tálba tesszük és elkeverjük.
A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk.
Lisztbe keverjük a sót, a vajat felolvasztjuk.
Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az őrölt fűszereket, a narancs és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd a liszthez öntjük.
A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd hozzátesszük a mazsolát és a gyümölcsöket, ismét alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kelesztés után átmozgatjuk a tésztát, majd 30 cm hosszú, elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük.
170 fokon 50 percig sütjük.
A kisült kalács tetejét még forrón lekenjük olvasztott vajjal és vastagon leporcukrozzuk.
A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk.
Drezdai kalács
Hozzávalók
Drezdai kalács
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet, porcukrot és az élesztőt egy tálba tesszük és elkeverjük.
A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk.
Lisztbe keverjük a sót, a vajat felolvasztjuk.
Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az őrölt fűszereket, a narancs és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd a liszthez öntjük.
A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd hozzátesszük a mazsolát és a gyümölcsöket, ismét alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kelesztés után átmozgatjuk a tésztát, majd 30 cm hosszú, elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük.
170 fokon 50 percig sütjük.
A kisült kalács tetejét még forrón lekenjük olvasztott vajjal és vastagon leporcukrozzuk.
A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?