Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fonott kalács

500 g liszt
50 g lágy vaj vagy olvasztott margarin
50 g porcukor
1 g só
300 ml tej
2 db tojássárgája

Kenéshez:

1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előkészítjük a hozzávalókat. A tepsit vagy sütőlemezt kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

A tejben feloldjuk a porcukrot, majd az egészet kissé meglangyosítjuk. Közben a többi hozzávalót egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a porcukros langyos tejet is. Kézi dagasztó spirállal először alacsony, majd magas fokozaton kidolgozzuk a tésztát. A tészta akkor jó, ha egynemű és elválik az edény falától. Meleg helyen addig kelesztjük, amíg a tészta legalább kétszeresére nő (kb. 30 perc). Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd három cipóra osztjuk. A cipókból lisztezett felületen kb. 40 cm-es rudakat formázunk. A három rudat összefonjuk, majd a kalácsot tepsibe tesszük, és ismét 30 percet pihentetjük. A megkelt kalácsot felvert tojássárgájával megkenjük, ezután ízlés szerint megszórjuk a tetejét szezámmaggal és mákkal. Ezt követően előmelegített sütőben megsütjük 180°C-on.
Fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!