Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fonott kalács

Gina001 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17373-gina001
Fonott kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Kenéshez

  • 1 tojássárgája
Gina001 Gina001 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Előkészítjük a hozzávalókat. A tepsit vagy sütőlemezt kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük.

A tejben feloldjuk a porcukrot, majd az egészet kissé meglangyosítjuk. Közben a többi hozzávalót egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a porcukros langyos tejet is. Kézi dagasztó spirállal először alacsony, majd magas fokozaton kidolgozzuk a tésztát. A tészta akkor jó, ha egynemű és elválik az edény falától. Meleg helyen addig kelesztjük, amíg a tészta legalább kétszeresére nő (kb. 30 perc). Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd három cipóra osztjuk. A cipókból lisztezett felületen kb. 40 cm-es rudakat formázunk. A három rudat összefonjuk, majd a kalácsot tepsibe tesszük, és ismét 30 percet pihentetjük. A megkelt kalácsot felvert tojássárgájával megkenjük, ezután ízlés szerint megszórjuk a tetejét szezámmaggal és mákkal. Ezt követően előmelegített sütőben megsütjük 180°C-on.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!