Foszlós fonott kalács
Hozzávalók
Hozzávalók:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Elkészítés
A kelesztés végén átgyúrjuk a tésztát. A tésztát három részre osztjuk, és szépen összefonjuk. Vajjal kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy esetleg hosszúkás tortaformába) tesszük (óvatosan!) és tovább kelesztjük még egy szűk fél órát. Bekapcsoljuk a sütőt 180° C-ra. Bekenjük a másodszor is megkelt tésztát a megmaradt és kissé felvert tojásfehérjével, majd a sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ha valaki szereti mazsolát is tehet bele, de az előtte egy kis langyos vízbe célszerű beáztatni.
Foszlós fonott kalács
Hozzávalók
Hozzávalók:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Elkészítés
A kelesztés végén átgyúrjuk a tésztát. A tésztát három részre osztjuk, és szépen összefonjuk. Vajjal kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy esetleg hosszúkás tortaformába) tesszük (óvatosan!) és tovább kelesztjük még egy szűk fél órát. Bekapcsoljuk a sütőt 180° C-ra. Bekenjük a másodszor is megkelt tésztát a megmaradt és kissé felvert tojásfehérjével, majd a sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ha valaki szereti mazsolát is tehet bele, de az előtte egy kis langyos vízbe célszerű beáztatni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?