Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Foszlós fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
2 dkg élesztő
12 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
1 db citrom reszelt héja
csipet só

Kenéshez:

kissé felvert tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk. A tojást, a cukrot, a tejet összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

Elkészítés

A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepében mélyedést alakítunk ki, és beleöntjük a cukros-vajas-tojásos tejet és a megkelt élesztős tejet is. Alaposan összegyúrjuk, és közben hozzáadagoljuk az olvasztott vaj másik felét is. Az így kapott tésztát letakarjuk, és körülbelül két órát kelesztjük.
A kelesztés végén átgyúrjuk a tésztát. A tésztát három részre osztjuk, és szépen összefonjuk. Vajjal kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy esetleg hosszúkás tortaformába) tesszük (óvatosan!) és tovább kelesztjük még egy szűk fél órát. Bekapcsoljuk a sütőt 180° C-ra. Bekenjük a másodszor is megkelt tésztát a megmaradt és kissé felvert tojásfehérjével, majd a sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Én ebből az adagból kettő kisebbet szoktam készíteni.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom reggelire vajjal vagy valamilyen finom házi lekvárral megkenve.
Ha valaki szereti mazsolát is tehet bele, de az előtte egy kis langyos vízbe célszerű beáztatni.
Foszlós fonott kalács Foszlós fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!