Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Foszlós fonott kalács

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Foszlós fonott kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só

Kenéshez

  • kissé felvert tojásfehérje
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk. A tojást, a cukrot, a tejet összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepében mélyedést alakítunk ki, és beleöntjük a cukros-vajas-tojásos tejet és a megkelt élesztős tejet is. Alaposan összegyúrjuk, és közben hozzáadagoljuk az olvasztott vaj másik felét is. Az így kapott tésztát letakarjuk, és körülbelül két órát kelesztjük.
A kelesztés végén átgyúrjuk a tésztát. A tésztát három részre osztjuk, és szépen összefonjuk. Vajjal kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy esetleg hosszúkás tortaformába) tesszük (óvatosan!) és tovább kelesztjük még egy szűk fél órát. Bekapcsoljuk a sütőt 180° C-ra. Bekenjük a másodszor is megkelt tésztát a megmaradt és kissé felvert tojásfehérjével, majd a sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Én ebből az adagból kettő kisebbet szoktam készíteni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finom reggelire vajjal vagy valamilyen finom házi lekvárral megkenve.
Ha valaki szereti mazsolát is tehet bele, de az előtte egy kis langyos vízbe célszerű beáztatni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!