Húsvéti Kalács
Hozzávalók
Húsvéti Kalács
Elkészítés
Elkészítés
Ha megkelt a kovász, hozzáadni a felvert tojást, tejet, sót és dagasztani, közbe lassan hozzáadni a felolvasztott vajat.
Ha kész 1 órát meleg helyen keleszteni.
Utána átgyúrni és két részre osztani. Mindkét részből 3 rudat formázni és összefonni./2 db kalács lesz/ Tepsit zsírozni és a 2 fonott kalácsot egymás mellé helyezni benne. 40 percig keleszteni, majd tojássárgájával kenni.
Sütőt előmelegíteni 200 fokra, majd 170 fokon 45 percig sütni, alulról a 2. fokon. /Nem légkeveréses villanysütőben./
Tepsiből kivéve rácson, letakarva kihűteni.
Alternatív elkészítés
Húsvéti Kalács
Hozzávalók
Húsvéti Kalács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha megkelt a kovász, hozzáadni a felvert tojást, tejet, sót és dagasztani, közbe lassan hozzáadni a felolvasztott vajat.
Ha kész 1 órát meleg helyen keleszteni.
Utána átgyúrni és két részre osztani. Mindkét részből 3 rudat formázni és összefonni./2 db kalács lesz/ Tepsit zsírozni és a 2 fonott kalácsot egymás mellé helyezni benne. 40 percig keleszteni, majd tojássárgájával kenni.
Sütőt előmelegíteni 200 fokra, majd 170 fokon 45 percig sütni, alulról a 2. fokon. /Nem légkeveréses villanysütőben./
Tepsiből kivéve rácson, letakarva kihűteni.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?