Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti Kalács

Nitus0102 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17379-nitus0102
Húsvéti Kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál búzacsíra /szejtán/
  • 1 db 1 tojás
Nitus0102 Nitus0102 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet mély tálba tenni, közepébe mélyedést csinálni. Cukros tejbe elkevert élesztőt /kevés tej/ beleönteni a mélyedésbe, kevés lisztet keverni hozzá, és letakarva hagyjuk kelni.
Ha megkelt a kovász, hozzáadni a felvert tojást, tejet, sót és dagasztani, közbe lassan hozzáadni a felolvasztott vajat.
Ha kész 1 órát meleg helyen keleszteni.
Utána átgyúrni és két részre osztani. Mindkét részből 3 rudat formázni és összefonni./2 db kalács lesz/ Tepsit zsírozni és a 2 fonott kalácsot egymás mellé helyezni benne. 40 percig keleszteni, majd tojássárgájával kenni.
Sütőt előmelegíteni 200 fokra, majd 170 fokon 45 percig sütni, alulról a 2. fokon. /Nem légkeveréses villanysütőben./
Tepsiből kivéve rácson, letakarva kihűteni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha megsült már a kalács langyos tejjel locsoljuk meg a tetejét és finomabb lesz tőle.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!