Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti Kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti Kalács

80 dkg liszt
3 dkg élesztő
8 dkg vaj
5 dl tej
5 dkg cukor
1 evőkanál búzacsíra /szejtán/
1 db 1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet mély tálba tenni, közepébe mélyedést csinálni. Cukros tejbe elkevert élesztőt /kevés tej/ beleönteni a mélyedésbe, kevés lisztet keverni hozzá, és letakarva hagyjuk kelni.
Ha megkelt a kovász, hozzáadni a felvert tojást, tejet, sót és dagasztani, közbe lassan hozzáadni a felolvasztott vajat.
Ha kész 1 órát meleg helyen keleszteni.
Utána átgyúrni és két részre osztani. Mindkét részből 3 rudat formázni és összefonni./2 db kalács lesz/ Tepsit zsírozni és a 2 fonott kalácsot egymás mellé helyezni benne. 40 percig keleszteni, majd tojássárgájával kenni.
Sütőt előmelegíteni 200 fokra, majd 170 fokon 45 percig sütni, alulról a 2. fokon. /Nem légkeveréses villanysütőben./
Tepsiből kivéve rácson, letakarva kihűteni.

Alternatív elkészítés

Ha megsült már a kalács langyos tejjel locsoljuk meg a tetejét és finomabb lesz tőle.
Húsvéti Kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!