Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Orosz Húsvéti kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Orosz Húsvéti kalács

1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg friss élesztő
2 db egész tojás
3 db tojássárgája
20 dkg olvasztott vaj
10 dkg mazsola
10 dkg kristálycukor
5 dkg szeletelt mandula
1 evőkanál rum
kevés só

Tetejére:

1 egész tojás
kristálycukor
jégcukor
mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a liszthez adjuk. Összekeverjük, letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt, hozzáadjuk a két egész tojást, 3 tojássárgáját, az olvasztott vajat (nem forrót!), kevés sót, a mazsolát, a rumot, mandulát. Alaposan kidolgozva (addig, amíg a kezünkről és az edény faláról el nem válik). Letakarva 1,5-2 óráig kelni hagyjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, rudakká sodorjuk és hatos fonással összefonjuk. Zsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük, kristálycukorral jól megszórjuk. Ha van jégcukrunk a kristálycukor tetejére azt is szórhatunk, (de ez el is maradhat) mandulával megszórjuk, előmelegített kb. 190 fokos sütőben sárgásbarnára sütjük.

Alternatív elkészítés

Vigyázzunk, hogy a cukor ne égjen meg a tetején!
Orosz Húsvéti  kalács Orosz Húsvéti  kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!