Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kalácsvirágok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kalácsvirágok

500 g liszt
250 g margarin
100 ml tej
200 ml tejföl
1 ek. cukor
1/2 kk. só
1 kk. rum vagy vanília esszencia

Töltelék:

250 g dió (mák, vagy gesztenyepüré)
100 g cukor
100 ml tej

Tetejére:

1 tojássárgája
1-2 ek. tej
kevés baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet átszitáljuk, az instant élesztőt szárazon belevegyítjük.
A diót, mákot megőröljük, forró cukros tejjel leforrázzuk.

Elkészítés

Az élesztős lisztet a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, egy fóliába csomagolva 1/2 órára a hűtőbe tesszük, majd 3 mm-es vastagságra kinyújtjuk, és kb. 9 cm-es kockákra vágjuk. A kockák sarkait 1 cm-re éles késsel megvágjuk (lásd a képet), közepére kávéskanálnyi tölteléket teszünk, és a sarkakat a töltelékre hajtjuk. 30-40 percet kelesztjük, tojássárgával megkenjük, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Miután megsült, a virágok közepére egy kis baracklekvárt cseppentünk, és pár percre a sütőbe vissza tesszük, hogy száradjon.

Tálalás

30-35 darab lesz ebből az adagból.

Tárolás

Frissentartó fóliában egy hétig is eláll.
Kalácsvirágok Kalácsvirágok Kalácsvirágok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!