Csibekalács 2.
Hozzávalók
Tésztához:
Formázáshoz:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A többi hozzávalót egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt és a robotgép dagasztókarjával pár perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra húzzuk kb. 1,5-2 cm magasan, amit 2 cm széles csíkokra vágunk. Ebből kis hengert formálunk, amire úgy kötünk egy csomót, hogy legyen egy kis búb a tetején a fejnek. Ezt egy kicsit megnyújtjuk elől, ebből lesz a csibe csőre, két oldalra pedig mazsolát/borsot/áfonyát szúrunk a szemnek.
A csomó másik végén lévő tésztadarabot középen kettévágjuk, és kicsit széthúzzuk.
Ebből lesz a madárka farka.
Sütés előtt lekenjük a tojássárga-tej keverékével, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Csibekalács 2.
Hozzávalók
Tésztához:
Formázáshoz:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A többi hozzávalót egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt és a robotgép dagasztókarjával pár perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra húzzuk kb. 1,5-2 cm magasan, amit 2 cm széles csíkokra vágunk. Ebből kis hengert formálunk, amire úgy kötünk egy csomót, hogy legyen egy kis búb a tetején a fejnek. Ezt egy kicsit megnyújtjuk elől, ebből lesz a csibe csőre, két oldalra pedig mazsolát/borsot/áfonyát szúrunk a szemnek.
A csomó másik végén lévő tésztadarabot középen kettévágjuk, és kicsit széthúzzuk.
Ebből lesz a madárka farka.
Sütés előtt lekenjük a tojássárga-tej keverékével, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?