Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csibekalács 2.

monikamanoka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11995-monikamanoka
Csibekalács 2.
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kk. cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 9 dkg méz
  • 3 ek. olaj
  • fél citrom reszelt héja

Formázáshoz

  • mazsola/vörösáfonya/szemesbors a szemnek

Kenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 3 ek. tej
monikamanoka monikamanoka receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felhabosodik.
A többi hozzávalót egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt és a robotgép dagasztókarjával pár perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra húzzuk kb. 1,5-2 cm magasan, amit 2 cm széles csíkokra vágunk. Ebből kis hengert formálunk, amire úgy kötünk egy csomót, hogy legyen egy kis búb a tetején a fejnek. Ezt egy kicsit megnyújtjuk elől, ebből lesz a csibe csőre, két oldalra pedig mazsolát/borsot/áfonyát szúrunk a szemnek.

A csomó másik végén lévő tésztadarabot középen kettévágjuk, és kicsit széthúzzuk.
Ebből lesz a madárka farka.

Sütés előtt lekenjük a tojássárga-tej keverékével, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!