Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csibekalács 2.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 kk. cukor
50 dkg finomliszt
csipet só
1 tojás
1 tojássárgája
9 dkg méz
3 ek. olaj
fél citrom reszelt héja

Formázáshoz:

mazsola/vörösáfonya/szemesbors a szemnek

Kenéshez:

1 tojássárgája
3 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felhabosodik.
A többi hozzávalót egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt és a robotgép dagasztókarjával pár perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra húzzuk kb. 1,5-2 cm magasan, amit 2 cm széles csíkokra vágunk. Ebből kis hengert formálunk, amire úgy kötünk egy csomót, hogy legyen egy kis búb a tetején a fejnek. Ezt egy kicsit megnyújtjuk elől, ebből lesz a csibe csőre, két oldalra pedig mazsolát/borsot/áfonyát szúrunk a szemnek.

A csomó másik végén lévő tésztadarabot középen kettévágjuk, és kicsit széthúzzuk.
Ebből lesz a madárka farka.

Sütés előtt lekenjük a tojássárga-tej keverékével, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Csibekalács 2.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!