Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes kenyérlapok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes kenyérlapok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 25 darabhoz

Kelt tésztához

Töltelékhez

  • 70 g Rama Vajas íz
  • 80 g cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőformát (25 x 11 cm át-mérőjű) margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és egy 40 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.

Töltelék: A margarint egy főzőedényben kissé megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és egy kés, vagy kanál hátlapja segítségével a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A lapot 25 egyenként 8 x 8 cm-es lappá vágjuk (1. kép) A lapokat függőlegesen a sütőformába állítjuk. (2. kép) A lapokat kicsit széthúzzuk egymástól, hogy a forma teljesen ki legyen töltve. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a kenyeret a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kenyér tésztája lefagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!