Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sörkenyér két töltelékkel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sörkenyér két töltelékkel
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

Tepsihez

  • sütőpapír

Tésztához

Töltelék 1

  • 50 g magozott aszalt szilva
  • kb. 200 g juh- vagy fetasajt
  • kb. 100 g szeletelt gépsonka (esetleg Serrano-sonka)

Töltelék 2

  • 125 g vékonyra szeletelt kolbász vagy szalámi (esetleg Chorizo szalámi)
  • kb. 150 g Edami sajt

Elkészítés

Elōkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.

Töltelékek: Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk. A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).

A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 28-33 perc

A kenyereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.

Tálalás

Kb. 24 szelet

Javaslatok, alternatív elkészítés

A pikáns kenyerek fagyaszthatók.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató