Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kenyér gázsütőben

agaca receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5629-agaca
Kenyér gázsütőben
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 20 dkg Grahamliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 2 dl víz
  • 2 teáskanálnyi só
  • 1 dl tej (lehet, hogy egy kicsi is több kellhet, ha a tészta úgy kívánja)
  • 2 kk. cukor a kelesztéshez
  • kukoricadara (a tepsi aljára, kb. 4 ek.)
agaca agaca receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az 5 dkg élesztőt felfuttatom a kelesztőtálban (kb.15 percig) utána a többi alapanyagot hozzákeverem, robotgéppel jól eldolgozom, míg az edény faláról leválik a tészta. Lefedem, kb. 1/2 óráig kelesztem. Majd kelesztés után vizes késsel a tálban kettévágom. A kezemet is bevizezem, és vizes kézzel kiszedem a tálból az egyiket, (ha kell többször is bevizezem a kezem, de meleg vízzel) megformázom hosszúkásra a veknit, és ráteszem a tepsibe a kukoricadarára. A másik veknit is melléteszem. Azért kettőben csinálom, mert ekkor jobban átsül. Utána vizes késsel keresztben bevagdosom. Hagyom kb. 20 percig a tepsiben. Előtte már begyújtom a sütőt (nekem gázsütőm van), kb. 180 fokon 45 percig sütöm. Ne felejts el, hogy kis lábasban vizet kell beletenni a sütőbe, így nem szárad ki a kenyér.
Nagyon finom, s nem kell hozzá kenyérsütőgép. Jó étvágyat!

Tárolás

Hűtőszekrényben sokáig eláll.

Vélemények

Bogi79

Bogi79
2012.04.04. | 10:05

Nálunk nem kapható graham liszt, de 50-50% búza és teljes kiőrlésű rozslisztből elkészítettem a receptet. És mivel én nem vagyok annyira ügyes, formába tettem és úgy sütöttem meg. Mi nagyon szeretjük a magos kenyeret, ezért kevertem a tésztájába magot is és megszórtam a tetejét is, aztán tojással megkentem és úgy sütöttem. Ja, és elektromos sütőben, tehát ott is működik a recept :-) Nagyon finom és könnyű kenyér lett. Már alig van belőle :-)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!